Tekst og foto: Vegard Oen Hatten / Skjergard IL Friidrett. 

Testløpet til Skjergard IL Friidrett ble gjennomført lørdag 24. april med 25 løpere på startstreken.

Løypegeneral og arrangør_Christer Kleppestø.jpg

 – Arrangementet Bergen City Maraton, og distansen halvmaraton, er løpeklubbens store høydepunkt hvert år. Da pandemien nok en gang satt en stopper for at konkurransen kunne gjennomføres nå i april, måtte vi lage vår egen, sier arrangør Christer Kleppestø.

– Vi holdt oss til nasjonale regler for idrettsarrangement, og samlet derfor ikke folk i store grupper til start. Vi valgte jaktstart med innmeldt ønske om slutt-tid, og kunne derfor starte folk i små puljer, forklarer Kleppestø.
 

TOMMEL OPP FOR TESTLØP: Primus motor, sponsor, løypegeneral og arrangør, Christer Kleppestø, daglig leder i sponsor Kvaliteskontroll, og leder for Skjergard IL Friidrett. 


 Løpet ble gjennomført med selvbetjente drikkestasjoner og en kombinasjon av manuell og automatisk tidsregistrering.

– Det har vært viktig for oss å holde oppe engasjementet og lagånden i klubben, samtidig som vi ønsker å gi medlemmene verdifull konkurransetrening i et så realistisk oppsett som mulig, sier Kleppestø.

Ole Kristian Vikenes løp inn til beste tid på solide 1:16:30, hele seks minutter foran andreplass.

 

JEGER Ole Kristian Vikenes .jpg
JEGER: Ole Kristian Vikenes var naturlig nok sist ut på jaktstart med ambisjoner best slutt-tid. Det klarte han også, med 1:16:30, seks minutter foran andreplass. Her fanget i lett og uanstrengt driv på 6,5km. 

May-Bente Blom vant kvinneklassen med nesten 3 minutter ned til neste plass, og tok personlig rekord med 1:32:05

LEKENDE LETT May-Bente Blom .jpgLEKENDE LETT: May-Bente Blom holdt et uanstrengt snitt-tempo på 4:22 på kilometeren for å ta førsteplassen. Her lett undrende på hvor sportsdrikken stod på drikkestasjonen på rundt 17km.  – ØCM var rett og slett gøy, sa Blom i en kommentar etter løpet.

Alle resultatene er tilgjengelig på EQ-timing.

Løypen gikk fra hovedveien ved Sture Terminal i gamle Øygarden kommune, over Rongesundet bru, via Vik og tilbake til Toft Idrettsbane for målgang.

– I Øygarden er vindretning umulig å forutsi, selv om vi startet med nordavinden i ryggen og løpte sørover. Løperne måtte over fem broer hvor vinden tar hardt, og måtte snu og løpe nordover mot slutten, sier Kleppestø.

På Toft Idrettsbane var familie og venner samlet i ordnede former for å heie deltagerne i mål. Spar Rong sponset løpet, og stilte med forfriskninger til deltagerne etter målgang.

– Nå satser vi på at utsatte Bergen City Maraton kan gjennomføres i august, slik de håper på. Da har vi i alle fall 25 motiverte deltagere fra Skjergard på startstreken, avslutter Kleppestø.

TRE DAMER TIL START.jpg
TRE DAMER TIL START: Hele kvinneklassen i felles oppvarming før start ved Sture. Fra venstre: May-Bente Blom, Linn Blom og May-Therese Rong. 

FAR OG SØNN_Oen.jpg
FAR OG SØNN: Supermegler Thomas Oen (t.v) og entreprenør Jostein Oen stilte begge til start. Jostein har fortsatt familierekorden på maraton.

Roald Steinsland.jpg
DOBBEL BOM: Gründer og løpe-coach, Roald Steinsland bommet på to av tre drikkestasjoner. Dette var siste sjanse før målgang, rundt 4 km unna mål. – Då var eg faktisk tørst, sa Steinsland i en kommentar etter løpet. 

SUPERSØSKEN.jpgSUPERSØSKEN: Søster og bror May-Bente Blom og Øyvind Blom kapret her henholdsvis første- og andreplass i sin klasse. May-Bente med 1:32:05 og Øyvind 1:23:04 - begge med ny personlig rekord på halvmaraton.

ET LITE STYKKE NORGE.jpgET LITE STYKKE NORGE: Ungkar, spillemann og skøyer Espen Thorbjørnsen tok sats over målstreken. – Jeg har brukt Freia Melkesjokolade i oppkjøringen, og hadde derfor store energireserver på slutten, sa forklarte Thorbjørnsen.

GRAND OLD MAN.jpgGRAND OLD MAN: Løpeklubbens mentor og forbilde, entreprenør Jostein Oen (62), leverte sterke 1:43:49 på halvmaraton. Han hadde seks stykker bak seg på resultatlisten. Bak Jostein var det både 30-, 40- og 50-åringer. 

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957