Pressemelding:

Den 20. februar kl. 11.00 går startskuddet for Trysil Skimaraton, det 11. i rekken. Rennet går i klassisk stil i naturskjønne omgivelser med start og mål på Østby i Trysil.

Løypa er ca. 42 km og er lett i starten med en stigning opp mot halvgått løp, som er høydedraget mellom Østby og Ljørdalen før den returnerer til Østby i lett og småkupert terreng. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rennet inngår i Sparebanken 1 Hedmark langdistansecup, samt at rennet også for 2010 er kretsmesterskap for langdistanse i Hedmark. Rennet er også seedingsløp både for Birkebeinerrennet og Vasaloppet.

Rennet har opparbeidet seg et meget godt renomè, og er i en tidligere undersøkelse kåret til det fjerde beste turrennet i Norge. Utsagn som; ”Det fineste turrennet jeg noensinne har gått!” og andre gode tilbakemeldinger, gjør at den etter hvert erfarne arrangørstaben ser frem i mot et nytt vellykket arrangement.
 
Det er god premiering i rennet. For å gjøre rennet attraktivt for de beste turrennløperne, gis det ut pengepremier til de tre beste damer og herrer total. Raskeste dame og herre får kr. 3000,-
 
For øvrig trekkes det fine gavepremier samt at alle deltagende damer får premie.
 
Det er god påmelding til rennet, en og en halv uke før rennet er allerede over 300 påmeldt, noe som er 70 % over rennet i 2009 på samme tid. Det ser med andre ord ut til å kunne gå mot deltagerrekord i løpet, og nærmere grensen for maks antall startende på 500 deltagere. Påmeldingsfristen går ut onsdag 17. februar, men det er mulig å etteranmelde seg inntil en time før start.
 
Sentrum Sport Sprinten
Nytt av året er at det i sammenheng med selve turrennet arrangeres et barnerenn i klassene 6 – 14 år for gutter og jenter i start- /målområdet på renndagen. Det vil være puljevis fellestart og klassisk stil. Første start er kl. 11.30. Barnerennet arrangeres i sammen med Sentrum Sport AS (Sport1) som et tilbud for tilreisende yngre skiløpere og ikke minst Trysil lokale skiløpere.
 
Trimrenn søndag 21. februar
Nytt og utvidet trim- og familietilbud! Trysil Skimaraton 2010 vil gå over 2 dager, der trim- og familiearrangementet vil gå dagen etter selve hovedrennet. Trimtrasèen vil gå fra Storkjølen (høyeste punkt på vegen mellom Østby og Ljørdalen) og ned til Østby. Trasèen er på ca 17 km i lett terreng og vil i hovedsak følge skimaraton-løypa. Det vil være fleksistart fra kl. 10.00 – 12.00 og flotte uttrekkspremier ved målgang.
 
Med et lite idrettslag som arrangør, og hvor start og mål er på historisk grunn hvor den tidligere Østby-stafetten gikk av stabelen, får dette arrangementet en spesiell ramme. Et arrangement med sjel!
Arrangøren ønsker gamle og nye deltagere velkommen til skifest i Trysil helgen 20. og 21. februar!
 
Den 20. Februar kl. 11.00 går startskuddet for Trysil Skimaraton, det 11. i rekken. Rennet går i klassisk stil i naturskjønne omgivelser med start og mål på Østby i Trysil.
 
Løypa er ca. 42 km og er lett i starten med en stigning opp mot halvgått løp, som er høydedraget mellom Østby og Ljørdalen før den returnerer til Østby i lett og småkupert terreng.