Skau-Skau-løpet ved Jegersberg arrangeres av Terrengutvalget, men er ikke ett av løpene i Terrengkarusellen i Kristiansand der det hittil i år har vært arrangert 7 løp. Løpstraseen til Skau-Skau-løpet ble lagt om i år på grunn av noen utfordrende partier, og løperne ble busset til start. Det ble en variert løype på 10.9 km - men ingen langløype i år. Arrangøren håper å være tilbake i ordinær løype til 30-årsjubileet i 2020.

Jan R Hansen refererer fra løpene til Terrengutvalget, og teksten nedenfor er i hovedsak fra hans rapport.

Skau-Skau-løpet i nydelig vær – flotte løyper og 340 deltok!

Det 29. Skau-Skau-løpet i Terrengutvalgets regi gikk under glimrende løpsforhold, i tørre og fine løyper. Men løypene ble denne gangen ikke lik fjorårets. Etter besiktigelser i forkant konkluderte utvalget med at særlig et utforparti var blitt så steinete og uryddig at det ville være risikabelt for løperne. Også mange andre deler av normalløypa var slitt og i mindre bra forfatning. Det ble derfor besluttet å sløyfe langløypa (20 km), og i stedet la alle deltakerne løpe en endret løype fra Saga Terrasse mot Skau-Skau og med målgang på Grønn Slette ved Jegersberg. Løperne var meget tilfredse med traséen som ble valgt.

Det var tørt og fint i terrenget. (Foto: Arild Vehus)

Deltakelsen ble god, 340 løpere, men nådde ikke helt opp til fjorårets tall (393) eller rekorden fra 2014 (482). Beste dame- og herreløper i fellesstarten fikk en fin ryggsekk i premie. Disse tilfalt Ingrid Eikaas Ukkelberg og Terje Fredriksen.

I herreklassen var det Simen Koland (44:56, egen tid) som løp raskest fulgt av fellesstartvinner Fredriksen (46:12) og med Anders Tveit (46:21) på 3. plass.

Ingrid Eikaas Ukkelberg ble beste dame totalt, med suverent best tid (49:47), nesten seks minutter foran Randi Marie Dyrkolbotn (55:31, egen tid) og med Lisbeth Jensen Gallefoss (56:26) på 3. plass.

Løpet teller også som ekstraløp i Terrengkarusellen 2019, slik at antallet ulike løpere som har vært innom minst ett løp steg til 2797.

Terrengkarusellen på facebook

Blåveisen pyntet opp i skauen. (Foto: Arild Vehus)

Se hele innbydelsen HER

Løypa har start og mål ved Fant Olsen stykket i Baneheia og går i lysløypa gjennom store deler av Baneheia.  ​