Elvaløpet var det 10. og siste løpet i årets Sørdalskarusell - et 3,2 km langt terrengløp i ganske kupert terreng. Start og mål var lagt til plassen mellom Håkons Hall og Kristins Hall. Løypa gikk sørover og rundt Badedammen, videre oppover turveien langs Mesnaelva, og tok en runde i lysløypa og tilbake til mål.

174 deltakere fullførte løpet onsdag kveld 13. september, som er deltakerrekord i Elvaløpet. Den gamle rekorden fra i fjor var på 147. Sørdalskarusellen totalt har også satt ny deltakerrekord. Antallet har kommet opp i 2240 som er drøyt 10% flere enn i fjor. 143 deltakere har fullført Sørdalskarusellen i år, det vil si vært med i minst 6 løp!. Og 32 deltakere har fullført alle ti løpene i karusellen.

Elvaløpet ble arrangert av Tele BIL i samarbeid med Litrim.

Resultatene

Starten har gått ved Håkons Hall, og Torger Haukåen (444) har tatt teten tett fulgt av Isak Skari Berger (415) og Torjus Loen (474). Bak ser vi Birk Strand Bjørnå (468) og Tore Ruud Hofstad (482).

Det ble skikkelig kamp om seieren i klasse Aktive M 16 - 35 år i utforbakkene mot mål. Her leder Torjus Loen (474) med Lars Engset (318) rett bak et par hundre meter før mål. Ved mål ble Lars Engseth vinner av klassen foran Torjus Loen.

Fighting faces. Håkon Kruse Ludvigsen  (343) ble vinner av klasse M 30 - 35 år, og Geir Strandbakke (405) ble nok en gang vinner av klasse M 50-59 år. Begge to ble vinnere av sine klasser totalt i Sørdalskuressellen 2017.

Jule Jeistad løp nok et sterkt løp, og ble vinner av klasse K 0-15 år. Hun var bare 16 sekunder bak Julie Aspesletten, som var løpets raskeste jente totallt.

Bjørg Hagen har kommet meget sterkt i høstens løp i Sørdalskarusellen. Hun vant klasse K 50-59 år med klar margin til nr. 2 i klasse Ingebjørg Wikstrøm. Hagen ble også vinner av sin klase totalt i årets karusell.

Christer Opsann (493) ble vinner av klasse M 40-49 år. Her leder han i en gruppe løpere i utforbakkene mot mål foran Mikkel Thomassen (495) i klasse M 0-15 år, Per Arne Kolseth (496) i klasse Aktive M 16-35 år,  Sondre Haugen (335) i klsasse M 16-29 år og Fredrik Riste Kristiansen  (447) i klasse Aktive M 16-35 år.

Nok en gang var det gledelig stor deltakelse i de yngste klassene 0-15 år. Her ser vi to av deme i en real duell mot mål. Fra venstre Kristina Masovn Haave (451) som ble nr. 5 i klassen, og Tina Træthaug (304) som ble nr. 3 i klassen.

Ingvild Gulling (426) ble vinner av klasse K 30-39. Her er hun i et spurtoppgjør med Ingebjørg Wikstrøm (377) som ble nr. 2 i klasse K 60-39 år og Jan Ingar Hagen (463) i klasse M 60-69 år.

Torstein Rudihagen (506) ble nok en gang vinner av klasse M 60-69 år. Her spurter han mot mål foran Thomas Moger (509) i klasse M 40-49 år, Kim Olav Tråseth (338) i klasse M 16-29 år, Tiril Loen (473) i klasse Aktive K 16-35 år og Marcus Midtenget (336) i klasse M 16-29 år.

Aktive trimmere. Flesteparten av deltakerne i Sørdalskarusellen har ikke som mål om å vinne, men å forbedre seg fra i fjor, slå en treningskompis eller rett å slett fullføre på en hederlig måte. Her ser vi aktive trimmere litt lengre ned på resultatlistene; Ingvild Bossum (466), Heine Steinar Sandvold (499), Lars Harald Berg (334), Peter Klett (384) og Bjørn Ola Foss (494).

Deltakere i alle aldre. I sørdalskarusellen samles alle deltakerne, unge som gamle, i et felles startfelt. Her ser vi John Raddum Skaug (423) lede an i en gruppe deltakere sammen med Marie Berger (416). Bak ser vi Svein Larsen (401), Ola Drageset-Haug (484), Bente Hamnes (393), Jan Mikael Enger (435), Harald Austgarden (400), Marit Valset (430), Ole Skaug (422), Gunnar Henriksen (397), Markus Haugen (332) og Marita Cecilia Jacobsen (411).