Langs Glomma.jpgLangs Glomma gjennom Østerdalen. (Foto fra Jake Catteralls Facebookside)

Briten Jake Catterall som er bosatt i Nederland, har som oppdrag i å få folk til å bevege seg. Hans tre måneders løpetur på 5692 km går fra Nordkapp til Tarifa (sørspissen) i Spania. Dette er ikke et verdensrekordforsøk men et oppdrag for å oppdage menneskelige grenser på alle nivåer: "Forvandling gjennom sport".

I skrivende stund er Jake på dag 40 og nærmer seg 2000 km. De siste dagene har han ligget rundt 80 km, altså nesten to maratonløp pr. dag, og det kjennes - og høres og ses - på hans hyppige oppdateringer i sosiale medier: Facebook Instagram Facebook YouTube TikTok
 

Løper for Right To Play

Oppdraget har som mål å inspirere alle han har kontakt med til å starte sin egen reise utover egne grenser, samt at han ønsker å bidra til at Right To Play kan samle inn mest mulig penger. Right To Play er en internasjonal organisasjon som har som mål å beskytte, utdanne og styrke barn gjennom lek og læring. I mer enn 20 år har Right To Play vært til stede i noen av de mest utsatte landene i verden for å bidra til at barn får gå på skole, og få lekbasert læring inkludert i sin hverdag.

- Right To Play har et ordtak som sier "Forandring gjennom sport", og akkurat den setningen tiltalte meg veldig. Etter hvert som jeg lærte mer om organisasjonen ble det mer og mer tydelig at vi står for mye av det samme, og de ble en opplagt samarbeidspartner for prosjektet, forteller Catterall.

Group Run i Oslo

Alle inviteres til å slå følge hvor som helst og så lenge de vil langs ruta, og det arrangeres gruppeløp på sentrale steder. Siste mulighet i Norge er fredag morgen i Oslo. Her kan du følge Jake på GPS- trackingen og bli med på en grenseprengende løpetur, og her kan du melde deg på Jake Catteralls «Way Beyond: Running Europe Together» ODLO Oslo-arrangement  

Ferden videre fra Oslo og Norge går via de store byene Gøteborg, København, Hamburg, Amsterdam, Brüssel, Paris og Madrid før den ender i Tarifa på syspissen i Spania. Det skal etter planen skje 24. oktober, men prosjektet er allerde en uke etter den tøffe dagsplanen.

Storelgen i StorElvdal.jpgJake Caterall gjør som Usain Bolt ved Storelgen (The Silver Moose) som er den store attraksjonen ved Bjøråa i Stor-Elvdal. (Foto fra Jake Catteralls Facebookside)