Jæren og Dalane langdistansekarusell ble stiftet av klubbene i sør-Rogaland med tanke på å få opp interessen og deltagerantallet på eksiterende løp i sør fylket. Totalt 15 løp inngikk i denne karusellen og nesten alle løpene hadde framgang i deltagerantallet. Alle 29 løpere som klarte grensen på 100km blir premiert.

Ingressbildet er fra starten av Egersund halvmaraton.  Foto: Kjetil Torgersen

Løpet med flest deltagere ble BDO-mila/Edlandsvannet, men her har nok skilandslaget en medvirkende årsak til det høye antallet.

Jarle Risa som har hatt en eventyrlig sesong med norkesrekord på 6 timersløpet på Undheim og personlig rekord på maraton topper også lista her med mest km. Da han sette rekord i 6 timers løpet på Undheim som var det siste løpet i karusellen kom han opp i 181,4km som var 9,1km foran sin klubbkamerat Stig H Thunheim.

Åsbjørn Ueland fra Varhaug IL og Thomas Hetland fra GTI løp 13 av de 15 løpene i karusellen, og var dermed de løperne med flest løp.

Deltagerpremier og uttrekspremier vil bli delt ut på Orremila 2 mars som også blir det første løpet i karusellen i 2013.

Orre IL premie                           Trygve Rugland
Gavekort sportsbutikk                    Jarle Risa (for flest km)
Gavekort sportsbutikk(premie trekt)      Thomas Hetland (flest løp)

Jarle Risa i tet på Vindparkløpet som han vant lett.                                                                          Foto: Thomas Hetland

Trude Lea(14) og Ann I Undheim(5) i Undheim 6 timers. Ann I Undheim løp lengst av damene
i den totale karusellen.                                                                                               Foto: Undheim IL

Helge Løge fra jæren kom også godt over 100km da han løp Undheim 6 timers. Her løper Helge Frøylandsvannet
rundt.                                                                                                                                                          Foto: Thomas Hetland