Det var 37 deltakere i konkurranseklassen og 43 deltakere i mosjonsklassen, på tid er trenden i mosjonsløp at det er færre deltakere en før pandemien.

Lørdag 10.september ble den femte utgaven med stor suksess. Motbakkeløpet med start ved  Urke kaihus og målgang ved inngangen til førstetoppen av fjellet Saksa, som er 1040 moh.
I år var løpet uttaksløp til VM i motbakkeløp og del av Alpetrippelen.

Flere bilder og om løpet på facebooksiden til arrangøren Saksa Turstiforening

Saksaløpet er 3 av 3 løp Alpetrippelen, der Øystein Ulekleiv og Lillian Auflem Øye  deltok på alle løpene og vant totalt. Dei to andre motbakkeløpene var Saudehornet rett opp i Ørsta og Melshornet opp i Volda.

Johan Bugge. Foto: Svein Urke.

Monica Solvang. Foto: Svein Urke.

DCIM100GOPROGOPR0374.JPG
Saksa. Foto: Martin Hauge-Nilsen.

DCIM100GOPROGOPR0382.JPG

Anny Bernhoft, Stryn Turn og Idrettslag i mål med Noragsfjorden og Urke under seg. Foto: Martin Hauge-Nilsen.

Utsikt. Foto: Martin Hauge-Nilsen.

Saksaløpet av endel av Alpetrippelen, der 3 løp inngår. Saudehornet, Melshornet og Saksa, dei som deltar i alle 3 løpa fikk egen medalje og premie. Foto: Martin Hauge-Nilsen.

Vinner av damaklassa Monica Solvang med tiden 47:31. Foto: Elisabeth Bjørke.

Iver Klokk, 15 år vant klassen med den gode tiden 54:48. Foto: Elisabeth Bjørke.

Vinnerne av Alpetrippelen. Øystein Ulekleiv og Lillian Auflem Øye. Foto: Elisabeth Bjørke.