Klæbo klar for Sømnamile

Det er nå avklart at Johannes Høstflot Klæbo kommer til Sømna 21. mai. Klæbo har fem OL-gull og seks VM-gull, og har vunnet verdenscupen i langrenn sammenlagt tre ganger. Han stiller til start på Sømnamile sammen med Even Northug. De er begge på sprintlandslaget i langrenn og sponses til Sømnamile av Torghatten AS. Lagkamerat Erik Valnes var også tidligere påmeldt, men måtte melde avbud. I tillegg til å konkurrere på 10 km gateløp, vil skiløperne være tilgjengelige for bilder og autografer før barneløpet, løpe sammen med barna i barneløp, og delta på After Run på Sømna Kro og Gjestegård etter løpet.


Flyfoto_2 (1280x854).jpg
Start og mål blir her ved idrettsbanen i Vik. (Foto: Arnold Winje)
 

113 påmeldte

10 dager før løpet er det nå 113 forhåndspåmeldte, hvorav 75 er påmeldt til 10 km, og 38 til 5 km. Deltakere i klassekonkurransen og barneløpet kommer i tillegg, da de i hovedsak vil melde seg på løpsdagen. Barneløpet er ca 650 meter langt og starter på Vik stadion, mens deltagere over 10 år kan velge mellom 5 og 10 km med eller uten tid. Skolebarn som deltar kan være med å vinne 5000 kr fra SpareBank1 til klassen sin. Klassene med flest deltakere vinner premie. For barn og unge som løper uten tidtaking er det gratis å delta.
 

Liv i løypa

Komiteen lover et flott arrangement. Lokale lag og foreninger vil sørge for at det blir underholdning og musikk både på stadion og ute i løypa. Etter løpet blir det premieutdeling både til de raskeste i hver aldersklasse og rikelig med uttrekkspremier fra lokale sponsorer. Det blir åpen kafe fra kl 12, og mulighet for å kjøpe seg middag da Gomatlaget serverer lapskaus. Vi avslutter dagen med After Run på Sømna kro og gjestegård kl 18:00.
 

10 km.jpg
Løypekart for 10-kilometeren.

5km.jpg
Løypekart for 5-kilometeren.


k-en til bruk paa kvalitetslop.jpgSømnamile blir allerede fra starten av et Kondis kvalitetsløp. Det betyr blant annet full klasseinndeling i konkurranseklassene og 40 kroner avslag på startkontingenten for Kondis-medlemmer. Les mer om kondis kvalitetsløp

Mer informasjon:
Besøk løpets hjemmeside
Her kan du melde deg på
Se foreløpig deltakerliste
Se program for løpsdagen

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957