Veldre Friidrett er stolte av å kunne invitere til Snøkuten for 40. gang. Med det anseelige antallet er det ikke så mange løpskaruseller i Norge som slår det antallet. (Så vidt vi vet er UKI-karusellen på Jessheim landets eldste med 52 år - red.anm). Alle disse årene har deltakerne holdt liv i karusellen ved å møte fram en tirsdagskveld i måneden i all slags vær i vinterhalvåret for å løpe, jogge eller gå rundene i Veldreåsen.

Hvorfor delta i Snøkuten? Fordelene er i følge arramgøren åpenbare: Frisk luft gir god søvn og mental balanse, ei treningsøkt er alltid nyttig, en månedlig konkurranse passer inn i opplegget, kombinasjonen mellom bevegelse og gode samtaler er fantastisk, bikkja og barnevogna kan bli med på turen, Norges beste folkehelsetiltak?  Selv ikke blant dem som har falt på isen, kollidert med andre i mørket eller blitt slått på målstreken er det sure miner.

Årets opplegg er uforandret fra de siste fem årene mht. distanser, men det er verdt å merke seg at det alltid er en ekstra gjev karusellpremie hvert 5 år for alle som deltar i minst fire av de seks løpene gjennom vinteren. Det er altså bokstavelig talt "ingen kunst" å sikre seg det eksklusive Snøkuten-jubileumsbildet laget av en lokal kunstner. Det er bare å huke av i kalendeen for hver fjerde tirsdag fom. 16.oktober tom. 5. mars så møtes vi i vegkrysset i Byflaten.... 

Samleside for Snøkuten med reportasjer fra samtlige løp 2002/03 - 2017/18
Veldre friidretts hjemmeesider
Veldre Friidretts facebookside
Snøkutens facebookside
 
Innbydelse_Snokuten_2018-19.png
Innbydelse 2018-2019.pdf (utskriftsvennlig versjon)