Kondis2008_350.jpgAlle Kondis-medlemmer kan  allerede nå lese den elektroniske versjonen av Kondis nr. 8 her på kondis.no. I bladet får du spennende intervjuer, treningstips, nyheter, tester, kommentarer og mye annet.

Les den elektroniske utgaven av Kondis nr. 8 her!
Om du er medlem og ikke får tilgang til å lese bladet, er dette trolig fordi du har blitt logget ut uten at programvaren gir melding om det. Det vil fortsatt se ut som om du er innlogget. For å få logget inn på nytt går du inn på menyen oppe til venstre, trykker på «Innstillinger», deretter «Logg ut». Da kommer du til innloggingssiden og kan logge inn på nytt. Litt tungvint, men det virker!


Emilie Fleten tok i før fjorårssesongen steget over fra tradisjonelt langrenn til langløp og Ski Classic. Det overraska mange, for hun var i ferd med å få et gjennombrudd med seier i norgescupen sammenlagt. Men 28-åringen har ikke angra på valget, og siste vinter ble hun nummer seks i sammendraget i Ski Classic.

– Jeg ble skikkelig bitt av langløpsbasillen. Det var mye kulere enn jeg hadde forestilt meg, forteller hun i det bredt anlagte intervjuet i Kondis. Der er hun også åpen om at veien mot toppen ikke alltid har vært enkel. Da hun var yngre, slet hun med spiseforstyrrelser, men takket være at hun turte å be om hjelp, kom hun seg på rett kjøl. 

I dette nummeret av Kondis har vi en rekke intervju med utøvere som har opplevd både opp- og nedturer. Annette Velde Sande vant Soria Moria til Verdens ende, men mista motivasjonen og la seg på sofaen og så fem årganger av en TV-serie med det til følge at hun gikk opp fem kilo på fem uker. Angelika Sverdrup følte at hun ble født på nytt da hun leste "Born to Run" og begynte å løpe. Louise Skak syntes det var en mindre utfordring å måtte fjerne brystene for å unngå kreft enn å bli skada og ikke kunne løpe.

Narve Gilje Nordås mener han er talentløs, men som del av Team Ingebrigtsen har han løpt 3000 m på 7.50 og 10 000 m på 28.20. I bladet får vi et nært møte med løpekometen fra Jæren. Flott framgang har også Magnus Erstad hatt. I høst satte han maratonpers i Perseløpet 2.23.51, og ei uke etterpå vant han Fredrikstad Maraton på 2.30.14 i ei kupert og krevende løype. Til Kondis forteller han om både treninga og om planene videre framover. Vi har også et intervju med bare 15 år gamle Mikkel Bakken som i høst satte norsk klasserekord på 10 km med strålende 31.55. 

Kondis har som vanlig mye treningsstoff. Tidligere landslagstrener i langrenn, Geir Endre Rogn skriver, denne gangen i tospann med Ane Korsvold, om hvordan en best mulig kan kombinere løping og langrenn. Hvordan kan løpere ha glede og utbytte av å gå på ski gjennom vinteren, og vice versa - i hvor stor grad kan og bør skiløpere løpe med tanke på å prestere på ski?

I "stafettserien" vår om ulike maratontreningsprogram har vi kommet til ankeretappen. Den er det Jack Waitz som tar, og han forteller om sin erfaring med "Jeff Galloways løpe- og gåplan". Vi har også intervjua tidligere norgesrekordholder på 24-timersløp, Jon Harald Berge, som benyttet seg av nettopp løpe-/gåmetoden som ultraløper, blant annet da han ble nummer fire i EM 24-timers. 

I en annen fagartikkel drøfter fysioterapeut Magnus Håmsø hva som er likt og ulikt med å løpe på tredemølle sammenligna med å løpe ute. Når bør vi velge det ene og når det andre? 

Kondis har som vanlig testa utstyr, og i denne utgaven blir ni ulike hodelykter anmeldt. Her vil du finne gode alternativ for både skiturer over kuler og staup og mindre lyssterke lykter som egner seg best for løping på jevnt og forutsigbart underlag. Kenneth Harlem har oppsøkt snøen testa noen av sesongens nyheter når det gjelder både skisko og skistaver. 

Ekspertpanelet kommer Sondre Nordstad Moen med forslag til treningsprogram for å løpe fortest mulig med tre økter i uka. Marte Lund og Odd Arne Daljord gir gode råd om hvordan en kan forebygge og bli kvitt en vrien skade i en av leggmusklene. I "Spør ekspertene" kan du få svar du ting du lurer på, og spørsmål til ekspertpanelet kan sendes til kondis@kondis.no. Ekspertene svarer gladelig enten det er noe om trening, skader, kosthold eller noe annet idrettsrelatert du lurer på. 

I den faste spalten "21 kjappe" er det Eirik Gramstad som i høst debuterte med 2.20.27 på maraton, som må til pers. Et av spørsmålene er om hva som er det optimale målet med idrettskarrieren, og til det svarer han: 

– Om jeg har hatt en idrettskarriere kan vel diskuteres, men at trening og konkurranser gir mer enn det koster, har vært et gjennomgående mål. Og selvsagt å se hvor god man kan bli.

Bladet byr ellers på masse småstoff, overraskelser og faste spalter. Til sammen blir det 80 sider med variert og spennende innhold for de kondisjonsinteresserte.  

Bladet ligger allerede ute på kondis.no

De som er medlemmer, kan allerede lese nummer 8 i digital utgave her. Samme sted vil du som medlem også finne alle Kondis-utgavene som er kommet ut fra januar 2016 og fram til i dag. Medlemmene vil få papirutgaven av nr. 7-2020 i posten i løpet av uke 44. 

Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er desember-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ni årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS

Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter av herfra
Kondis2008-2.jpg

Kondis2008_1280.jpgEmilie Fleten er en av mange spennende personer du blir kjent med i den nye utgaven av Kondis. (Foto: Didrik Tønseth)

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957