(Alle foto: Stein Arne Negård)

Bildegalleri: 60 bilder fra finalen i Nammo-cupen

Marie Kravdal og Ola Dåsnes vant DH17-20.jpgMarie Kravdal og Ola Dåsnes vant DH17-20.

Nammo-cupens femte løp ble arrangert med jaktstart fra Torsætra på Totenåsen for klassene D/H 11-12 / C-åpen / B-åpen / D/H 13-14 / D/H 15-16 / D/H 17-20.N-åpen og D/H 10 hadde fri starttid.

Løpsområde og kart:

Åpent åsterreng med stier og skiløyper samt en del myrer og småvann. Små uthus/utedoer var ikke med på kartet der hvor disse lå tett på hytta. Skiløyper var tegnet med 6 m bred trasé med 50 % gult der det var åpen skog og lyngbunn. De var godt synlig i løpsretning, men kunne være vanskelig å se ved kryssing. Kart: Skjellungshøgda, revidert 2023. Målestokk: 1:10000, ekvidistanse 5 m.

I alt stilte 110 løpere til start, og løpet ble arrangert av OL Toten-Troll og Mjøs-O. Det ble et helt strålende høstvær etter alt regnet de siste dagene som hadde gjort det veldig bløtt i terrenget. Her var det ingen som kom tørrskodd i mål.

Ungdomscupen skaper mye moro, spenning og utfordringer for alle orienterings-interesserte ungdommer rundt Mjøsa tilpasset nivået for den enkelte deltaker. Nammo-cupen består av fem løp for løpere opp til 20 år. Voksne er støtteapparat og heier denne kvelden på de som løper, for her er det de yngre som skal få oppmerksomhet.

Dagens mageplask.jpgDagens mageplask.

Ledertrøye:

I alle klasser unntatt N-åpen og D/H 10 kommer den som leder sammenlagt til å løpe i en gul ledertrøye. Det er den løperen i hver klasse med flest poeng sammenlagt som løper med den gule ledertrøyen i hvert enkelt løp. I finalen teller de 3 beste av de 4 løpene. Oversikt over poengstillingen for trøyene finnes under løpsinformasjonen i Eventor.

Spesialstrekk:

Det er lagt inn spesialstrekk i alle aldersbestemte klasser utenom H/D 10 og Cåpen. Disse strekkene teller med i kampen om de ulike spesialtrøyene. De forskjellige klassene har følgende spesialstrekk:

Klasse         Trøye                              Strekk
B-åpen:      Spurtmester’n-trøye     Fra siste post til mål
C-åpen:      Spurtmester’n-trøye     Fra siste post til mål
D/H 11-12:  Spurtmester’n-trøye     Fra siste post til mål
D/H 13-14:  Spurtmester’n-trøye     Fra siste post til mål
D 15-16:     Strekkmester’n-trøye    Mellom 3. post og 4. post.
H 15-16:     Strekkmester’n-trøye    Mellom 2. post og 3. post
D 17-20:     Strekkmester’n-trøye     Mellom 2. post og 3. post
H 17-20:     Strekkmester’n-trøye     Mellom 2. post og 3. post

Hvis samme person leder både sammenlagt og i kampen om spesialrøyene, vil denne løpe med den gule ledertrøyen. Nr. 2 på lista for spesialtrøyene løper med spesialtrøyene. Alle trøyer deles ut før hvert løp. Trøyene vinnes til odel og eie etter finalen. Hver løper kan bare vinne en trøye.

Ole Solli Kvikstad l¢p med spesialtr¢ye i finalen.jpgOle Solli Kvikstad løp med spesialtrøye i finalen.

Odin ¥stby l¢p i ledertr¢ye i finalen.jpgOdin Østby løp i ledertrøye i finalen.

Maren Bleken Rud l¢p med ledertr¢ye i finalen.jpgMina Bleken Rud løp med ledertrøye i finalen​.

Margrethe Thirud l¢p med spesialtr¢ye i finalen.jpgMargrethe Thirud løp med spesialtrøye i finalen​.

N-åpen 1,7 km 17 løpere, bare vinnere

Aksel Tonjer Fingarsen Elverum OK vant H13-14.jpgAksel Tonjer Fingarsen, Elverum OK vant H13-14.

Niklas Mykleset Vang OL vant C-åpen.jpgNiklas Mykleset, Vang OL vant C-åpen​.

Eline Kravdal Gj¢-Vard OL vant D13-14.jpgEline Kravdal, Gjø-Vard OL vant D13-14​.

Odin ¥stby Hamar OK vant H15-16.jpgOdin Østby, Hamar OK vant H15-16.

Mina Bleken Rud vant D15-16.jpgMina Bleken Rud vant D15-16​.

Marie.jpgMarie Kravdal, Gjø-Vard OL vant D17-20.

Ola.jpgOla Dåsnes, Vang OL vant DH17-20.