(Alle øvrige bilder fra Molde 7 topper sin facebookside)

Karoline Holsen Kyte.jpgDet ble en meget kort "mamma-permisjon" fra fjelløping for Karoline Holsen Kyte.

Aller mest imponerte Karoline Holsen Kyte etter å ha født sitt første barn i januar. På toppen av Melen etter 4,7 km og 750 høydemeter var Førde-løperen nesten to minutter foran nummer to. Begge vinnerne har vært våre beste bakkeløpere over flere år og kan nok pakke bagen til VM. Joel Dyrhovden løp meget sterkt og tok 2. plassen i herreklassen foran Halfdan Emil Færø.

Joel Dyrhovden.jpgJoel Dyrhovden fra Samnanger IL var 25 sekunder bak vinneren i mål.

Torstein Tengsareid var tilbake på startstreken etter noen års pause for å måle krefter mot de to største favorittene og allerede VM-innstilte Johan Bugge og Halfdan-Emil Færø. Øyvind Heiberg Sundby og Joel Dyrhovden var også løpere som var forventet å være med i kampen om pallplassene. Tengsareid endte på 6. plass i sitt comeback bak de forhåndsutpekte pallkandidatene samt overraskelsen Harald Kårbø fra Stord som tok en klar 4. plass foran Øyvind Heiberg Sundby.

Blant kvinnene var Karoline Holsen Kyte den store favoritten til tross for fødsel i januar, og det var knyttet stor spenning til Ingeborg Synsnest Hole (16) som i fjor ble verdensmester i U18-klassen i Skyrunning. Helårsutøveren fra Åndalsnes, som akkurat har avsluttet en sterk skisesong med bl.a. gull i Hovedlandsrennet, løp opp til 4. plass bak suverene Karoline Holsen Kyte, Nora Markhus og Monica Solvang kompletterte seierspallen.

Nora Markhus.jpgNora Markhus fra Stord IL var 2. kvinne til topps.

Halfdan-Emil Fær¢.jpgHalfdan-Emil Færø ble 3. mann.