Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kjersti Irina Rosanoff Aronsen opplever frihet og glede når hun kan dra ut på lange løpeturer i naturen. (Foto: privat)
Kjersti Irina Rosanoff Aronsen opplever frihet og glede når hun kan dra ut på lange løpeturer i naturen. (Foto: privat)

Kjersti Irina Rosanoff Aronsen opplever frihet og glede når hun kan dra ut på lange løpeturer i naturen. (Foto: privat)

Kjersti Irina Rosanoff Aronsen: – Løpingen er for meg en mental gullgruve

Løping som mentalt kosttilskudd

I serien om «løping som mentalt kosttilskudd» skal vi denne gangen møte Kjersti Irina Rosanoff Aronsen. 31-åringen fra Tromsø har drevet en rekke idretter og prøvespilt fotball for Arsenal, men for tida er det løping som ligger hennes hjerte nærmest.
– Løping som treningsform er i dag en nødvendig del av livet mitt. Det styrker livskvaliteten, både den mentale delen av meg, men også den fysiske. Jeg føler meg sterkere av å løpe.
Publisert
Artikkelen fortsetter under annonsen


Du må logge inn for å lese denne artikkelen.

Logg inn som kondis-medlem:Ikke medlem? Meld deg inn her

Dette er en artikkel som er forbeholdt medlemmer i Kondis

Allerede medlem:
Bruk ditt unike medlemsnummer fra Kondis som brukernavn og ditt postnummer som passord til å logge inn.
Alternativt kan du bruke ditt registrerte telefonnummer som passord (må eventuelt legges inn på min side). Hvis du er medlem og likevel ikke får logget inn kan du sende e-post til kondis@mediaconnect.no eller ringe 23 33 91 72.

Meld deg inn i Kondis
Vi har to ulike innmeldingstilbud:

  1. Meld deg inn i dag og bli medlem fra nå og ut 2023. Du får 8 nummer av Kondis for 500,- kroner, og samtidig utnyttet alle våre medlemsfordeler. Du får også tilgang til mange gode treningssaker og intervjuer på nett som er forbeholdt våre medlemmer. Videre får du tilgang til digitale utgaver av alle bladene som har kommet ut etter januar 2016.
     
  2. Eller du kan tegne medlemskap ut 2024 og få et gavekort fra Löplabbet på 1500 kroner som velkomstgave. Merk at gavekortet ikke kan brukes i deres nettbutikk. Du må oppsøke en fysisk butikk for å få brukt det. Innmeldingsprisen på dette tilbudet er 2260 kroner. Du mottar 17 nummer av Kondis, og kan utnytte alle våre medlemsfordeler i over to år. Som medlem i Kondis får du 15 % rabatt på alt du handler hos Löplabbet. Du kan derfor handle varer for 1764 kroner for gavekortet. Nettoprisen for medlemskap ut 2024 blir da kun 496 kroner. Dette tilbudet med gavekort fra Löplabbet gjelder kun for nye medlemmer og utmeldte medlemmer som ikke har vært medlem de to siste årene. Gavekortene sendes i posten i begynnelsen av påfølgende måned etter at betalingen for medlemskapet er registrert hos oss. 
     

KJEMPETILBUD kan kun benyttes ved innmelding i Kondis!
Kjøp vår spreke tekniske T-skjorte med påtrykket «Treningsglede i hvert fraspark» på ryggen for kun 149 kroner inkludert porto og ekspedisjonsgebyr. Du sparer 100 kroner! 

Trykk HER for å se medlemsfordelene

I kvitteringen du får i e-post etter innmelding finner du «brukernavn» og "passord" som du ved første gangs besøk kan legge inn i stedet for medlemsnummer og postnummer. Dermed kan du lese denne saken omgående. 

Til din orientering:
- Vi trenger din adresse for å kunne sende deg bladet og faktura for medlemskapet.
- Din fødselsdato- og året du ble født bruker vi til å fastsette riktig størrelse på medlemskontingenten. Vi har en lavere pris til unge og til pensjonister.
- Ditt telefonnummer og din e-post vil vi kun bruke i unntakstilfeller for å gi deg viktig informasjon. Denne informasjonen blir lagret i vårt medlemsregister og vil ikke bli overlevert til utenforstående.
- Hvis du melder deg ut, vil du kunne bli kontaktet av oss med tilbud de neste tre årene. Du kan når som helst gi oss beskjed om at du ikke ønsker en slik kontakt.
- Kondis tar personvernet på alvor og er opptatt av å beskytte personopplysningene til de vi er i kontakt med på best mulig måte. Du kan lese hele vår personvernerklæring her.

Start her:

Ambassadørkode

Ambassadørkode

Har du en kode?
Nytt medlem

Nytt medlem:

Velg medlemsskap*
Kjønn
Givers informasjon

Givers informasjon

Ververs informasjon

Ververs informasjon

Jeg ønsker å kjøpe teknisk Kondis t-skjorte til
Teknisk Kondis T-skjorte blå/rosa kr 149,- inkl . porto og ekspedisjonsgebyr Med valg av kjønn og størrelse
Dametørrelse på teknisk Kondis t-skjorte
Herrestørrelse på teknisk Kondis t-skjorte I
Jeg ønsker også:
Ordregebyr på kr 29 og porto kommer i tillegg. Kryss av:

Løping som mentalt kosttilskudd

Forskningen har for lenge siden dokumentert de positive, mentale effektene fysisk aktivitet har på vårt humør, overskudd, glede og velvære. Hvilken aktivitet man bedriver er i mange tilfeller underordnet, det viktigste er at man gjør noe.

Mange mennesker løper. Og de aller fleste barn løper hele tiden. Mennesket har løpt siden tidenes morgen. Og som sagt, mange mennesker løper. Blant disse menneskene er det mange ulike målsettinger når det kommer til løpingen. Noen løper for medaljer og heder, penger og priser, ære og berømmelse.

Andre løper av helt andre grunner. Noen av dem skal du få møte i denne serien med intervju. Det disse løperne har felles, er at de løper regelmessig. Hvorfor de løper og hva som gjør at de forsetter å løpe, forteller de selv om her.

Intervjua er laga av Alf B. Dahl som er en av Norges beste veteranløpere. Nylig satte han norsk maratonrekord i klasse 65-69 år med sitt 3.00.35-løp i Valencia. Intervjuserien kan også lese på Alf B. Dahls blogg, Livet.