- Vi skal lage en verdig avslutning, sier sjefen for Ironman 70.3 Haugesund, Ivar Jacobsen. Den sjette og siste utgaven går søndag med start for svømmedelen kl. 08.00 i Skeisvatnet.

Det er 1159 påmeldte, som er en del færre enn i fjor og forfjor. Årsaken ligger nok i at det har vært arbeidet hardt og lenge med å få på plass full Ironmandistanse til neste år. 3,8 km svømming, 180 km sykling og 42,2 km løping. Det har nok godt litt utover markedsføringen av årets arrangement. Påmeldingen for neste års arrangement starter førstkommende tirsdag. Ivar Jacobsen tror at 2000 startplasser fort vil bli fylt opp.

Til årets arrangement kommer det som vanlig triatleter fra hele verden og alle hotellene i Haugesund er fulle, men ikke så stappfulle som de foregående årene. Den største forkjellen er at det ikke er PRO-klasse i år. Det blir omtrent som å kutte ut eliteklassen i et løp. Men to av de beste i Norge på lange distanser innen triatlon er på plass, Kristin Lie og Allan Hovda. Kristin Lie ble norgesmester i fjor og nr. 3. Allan Hovda ble nr. 3 for to år siden.

Startet med triatlon som pensjonist
En av de langveisfarende er Brono Christen fra Sveits. - Jeg startet ikke med triatlon før i 2009 da jeg var 65 år, sier han til Kondis. - Jeg var frivillig funksjonær under en triatlon i Zürich. Der var det en tjukkas som fullførte i fin stil. Kan han, så kan jeg! Sa han til seg selv og begynte å trene!

Nå er han 12 kg lettere og kroppen er veltrent. Han har 23 halve Ironman bak seg og deltar stadig oftere. Ofte i mer enn ett 70.3-arrangement i måneden. Og han har fått ambisjoner og vil helst vinne klassen.

- Haugesund er så flott, sier han. Han deltok her i fjor. - Jeg måtte bare tilbake i år også, selv om jeg egentlig prøver å reise til stadig nye Ironman-arrangementer. Han peker på seilbåtene borover langs brygga, - Haugesund er en herlig by.

 

Program:
Lørdag kl. 12 - 15: Ironkids ved svømmeanlegget i Skeisvatnet
Søndag kl. 08.00: Start for Ironman 70.3 Haugesund i Skeisvatnet
Søndag ca. kl. 11.55: Første løper i mål på Indre kai i Haugesund

 

Se også:
Reportasje fra fredagskveldens Irongirls-løp: 
265 Irongirls farget Indre kai i Haugesund rødrosa
Reportasje fra Ironman 70.3 Haugesund i 2016: 
Gustav Iden slo alle Ironman-veteranene i Haugesund
Forhåndsomtale av lørdagens Ironskids-triatlon: 
I morgen er det klart for Ironkids i Skeisvatnet igjen