Kristinaløpet har lange tradisjoner i Vestfold og Tønsberg. Påmeldingene til løpet viser at det er stor interesse for mosjonsløp lokalt, men også med nasjonalt tilreisende deltakere. Her samles også innfødte, badegjester, båtfolk og generelt løpere av kategorien ferierende mosjonister til løpsfest.

Kristinaløpet samler mange pga. lokasjon som ligger midt i by`n med nærhet til alt. Et godt samarbeide mellom lokale myndigheter og arrangørklubben, som er Tønsberg Fri-Idrettsklubb, gjør at løpet blir en aktivitet for hele familien. Løpet ble arrangert for 38. gang, og må sies å være et høydepunkt for mange mosjonister.

De gjeveste tidene uteble for mange, selv om flere av mosjonistene løp seg til personlig rekorder. På 10 km var det ingen som kunne slå mannen på bildet under.

IMG_3330[1].JPGDet skulle en tilreisende fra IK Tjalve som tok seieren i herreklassen på 10 km. Okubamichael Fissehatsion fra Eritrea løp 10 km på tiden 31:30 i varmen.

IMG_3344[1].JPGI kvinneklassen var det en mer lokal vri på vinneren. Den gikk til Helga Hincenberga fra Tjøme Løpeklubb på tiden 41:29. Helga følte pusten i nakken hele veien fra løpekollega Julie Wiik, som endte på pallplass nr 2

IMG_3348[1].JPGJulie Wiik fra Tjøme Løpeklubb løp inn drøye 20 sekunder etter vinneren på tiden 41:54. Julie var strålende fornøyd med resultatet.

På distansen 5 km var det drøye 800 påmeldte løpere. Det var varmt som i en bakerovn ved startstreken og nervene lå utenpå de fleste.

IMG_3411[1].JPGDet ble seier til Eirik Mysen fra Oseberg Skilag på 5 km. Tiden ble 15:28 og det var da 17 sekunder ned til Branbu IF ved Magnus Tuv Myhre på tiden 15:45

IMG_3384[1].JPGMyhre tok 2. plassen foran mannen bak på bildet, Ronny Losoa fra Sigdal Friidrettsklubb, på tiden 15:47

IMG_3310[1].JPGLene Tangen fra Langesund sykle- og triathlonklubb kom inn på 3. plass på tiden 42:42 på sin 10 km. Her ser vi henne på runde 1 av 2 i sitt strålende løp i dag.

IMG_3392[1].JPGKristina Ekeberg Amble fra VG aktiv kapret siste pallplass på 5 km med tiden 19:08. Her er hun på vei inn til målgang.

IMG_3390[1].JPGIsabel Eie fra Tønsberg Fri-idrettsklubb, løper i klassen 12 - 16 år og tok 2. plassen på 5 km med respektable tiden 18:55. Her er hun i god fart inn mot målpassering.

Espen Persen Lyn Ski 34:27

Det ble fra arrangørklubben satt opp et incentiv før løpet i form av pengepremie til beste idrettslag (flest påmeldte og gjennomførte) som er medlem av Norges Idrettsforbund. Det premieres med hhv 10.000,-, 5.000,- og 2.000,-.

IMG_3360[1].JPGSeieren og pengepremien på 10.000,- gikk til den lokale løpeklubben på Tjøme. En pris de har dratt hjem for tredje året på rad. Her en glad gjeng fra klubben som hadde godt over 40 påmeldte og fullførte.

Pokal til beste treningssenter gikk i år igjen til LEVEL. Arrangørklubben utfordret også de lokale polikere i Tønsberg, Færder og Re. Slik Kondis klarte å registrere på arrangementet var det Tønsberg kommune som tok utfordringen mest på alvor

Barneløp er alltid en vinner på slike arrangementer. Flere 100 deltok og det var mange smilende barn å se før, under og etter løpet. Den samme ungeflokken heiet senere på sine mammaer og pappaer. Her ser vi en liten familie som tok trim på alvor denne lørdagen og stilte til start.

IMG_3288[1].JPGSliten etter målpassering. Dermed var de minste fornøyde med egen innsats. Alle fikk medalje, drikke og litt mat.

IMG_3346_641x427.jpgVinnere på 10 km-distansen ble Helga Hincenberga fra Tjøme Løpeklubb og Okubamichael Fissehatsion fra Tjalve.

IMG_3412[1].JPGEn stålende blid og fornøyd Helene Støle Melsom fra sportsklubben Vidar og  Eirik Mysen fra Oseberg Skilag vant på 5 km.

IMG_3366[1].JPGDet er kun 60 sekunder til start og spenningen er stor. Det var delt opp i puljer med tanke på sluttiden, slik at trykket ikke skulle bli for stort ut fra start. Det fungerte bra for deltakerne slik Kondis kunne registrere.

IMG_3290[1].JPGFør starten på 10 km. Vinneren sees midt på bildet.

IMG_3289[1].JPGOle Petter Fjeld fra arrangørklubben tok 2. plassen på tiden 32:21. Han kunne etter løpet fortelle om en varm løype hvor tiden ikke for hans del var mulig å matche mot personlig rekorder. Ole Petter har også valgt å fokusere mer på baneløp i tiden fremover. Her er han rett før løpet på oppvarming!

IMG_3294[1].JPGFredrik Vedvik med nr. 286 på brystet løp inn på tiden 34:33. Det skulle holde til en 4. plass denne gangen.

IMG_3336[1].JPGØystein Anmarkrud fra Tjøme Løpeklubb kom inn på tiden 34:54, som holdt til en 5. plass. Tiden er ca 30 sekunder forbedring fra fjorårets løp. Selv har han ambisjoner om å ha stigende formkurve fremover.

IMG_3333[1].JPGEspen Persen fra Lyn Ski løp inn på tiden 34:27 på 10 km og sikret seg den siste pallplassen. Avgjørelsen om en plass på pallen ble tatt kun få hundre meter før målpassering. Sterk langspurt der av Espen, altså, som slo Fredrik Vedvik som skimtes rett i bakgrunnen.

Et godt og velfungerende arrangement ble avsluttet for 38. gang.