Snorre Holtan Løken var naturlig nok overbegeistret over gullmedaljen på 1500 meter, en gullmedalje som de færreste trodde han skulle dra hjem med. Men han visste at han har en god spurt, og da oppløpet kom øynet han muligheten til å ta skalpen til Henrik. Det er det lengste oppløpet han har løpt, men desto deiligere var det da han endelig passerte både Henrik og målstreken.

Sympatiske Henrik Ingebrigtsen var verdens beste taper, og han fikk stående ovasjoner fra en fullsatt Ravnanger Idrettspark da han løp æresrunden foran hovedtribunen etter løpet.

Henrik kunne likevel glede seg over at lillebror Jakob tok bronsen på 1500 meter, 39 hundredeler bak storebror. Jakob løp et perfekt løp, og det var liten tvil om at det ble medalje da feltet nærmet seg målstreken.

Henrik fikk en veldig god gjennomkjøring foran OL, og heldigvis slapp han å spise i seg ordene han sa før mesterkapet: Blir jeg slått av Jakob, vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Det ble han heldigvis ikke.

De fleste av dagens medaljører var veldig godt fornøyd med dagens medaljefangst.

12   91   Anders Bjørndal Gneist,IL 4,07,82

Mørke skyer la ingen demper på dagens 1500-meterfinale.

Erik Hovlandsdal fra Norna-Salhus løp for medalje i dag. Han var rapportert i veldig god form. Thomas Jefferson Byrkjeland (346) hadde ikke de samme forhåpningene da han akkurat var ferdig med nedjoggen etter hindersølvet for en time siden.

Jens Larsen Åstveit tok drajobben for stjernene underveis.

Jens'en dro, men i beskjedent tempo..

Jakob Ingebrigtsen syntes at tjalveløperne så forskrekkende gode ut i dag.

Og tjalveløperne var i form....

Snorre Holtan Løken ville hvert fall vise at han var i form. Han dro på med en runde igjen.

Inn på oppløpet trodde de fleste at Henrik hadde full kontroll på tjalvisten.

Men lørdagens kanskje største overraskelse, Snorre Holtan Løken, ville vise Ravnanger hvem som var Norges beste 1500-meterløper. Neste år satser han for fullt på VM.

Yes...yes. yes..... en fornøyd Snorre Holtan Løken kan konstatere at gullet er hans.

Noen ganger er rett og slett sølv et nederlag. Men sandnesleiren kunne likevel juble for to medaljer og bronse til Jakob.

Jakob var kanskje ikke helt fornøyd med at han ikke slo storebror i dag? 39 hundredeler skilte de to i mål.

Når man tar gull i NM eer det lov med litt guttekos.

Henrik gratulerer Jakob med hans første NM-medalje i friidrett på bane. Du kommer til å få mange flere.

IMG_6407.jpgEtter løpet tok Henrik Ingebrigtsen en æresrunde, "The Ingebrigtsens" har vært meget tro mot de norske mesterskapene opp gjennom årene. En stor honnør til dem for det.