Distansen fra Dale til Storefossen er cirka 4 kilometer, med rundt 10 prosent jevn stigning hele veien. Løpet går på asfaltert vei. Det sier seg selv at dette er litt av en utfordring.

Rebekka Birkeland best av damene

Birkeland, som representerer Ask friidrett, ble dagens raskeste kvinne opp dalen, da hun løp i mål på 19.32. Det var 36 sekunder foran nest beste kvinne, som ble Renate Galleberg fra Nesttun. Galleberg ble klassevinner i 40-44 år. Det er bare noen dager siden hun vant 5 kilometeren under Perseløpet i Bergen. På tredjeplass opp Bergsdalen kom unge Yvonne Berge Børsheim fra Voss IL. Hun løper i klasse 12-15 år, og var i mål på 21.09.

Magnus Garmann Sørli vant herreklassen

Garmann Sørli, klubbkompis og ikke minst samboer med Renate Birkeland, tok seieren i herreklassen. Han vant på 16.53. 18 sekunder bak fulgte Torstein Tengsareid fra Egersunds Idrettsklubb. Han løp på 17.11. Også hos herrene ble det tredjeplass til en løper i klasse 12-15 år. Jonas Iversen Lilleskare fra BFG Bergen Løpeklubb tok den plassen, med 17.51 i mål. Dette var kun 58 sekunder bak vinneren.