Det er styreleder i Lørenskog FIL, Gunnar Pedersen, som skriver om endringen på klubbens facebookside. Det står "foreslår" denne endringen, men så langt vi forstår er dette allerede bestemt.

På facebook skriver han:
- Deltakelsen i Lørenskogløpet har desverre vært dalende over lang tid og er nå så lav at det er vanskelig å forsvare jobben vi må legge ned i arrangementet i forhold til hva klubben får igjen for det. Arrangementet går med underskudd. Det foreslåes derfor at Lørenskogløpet i september avvikles og legges ned i sin nåværende form. Lørenskog halvmaraton siste helg i oktober beholdes som en del av oppstarten til vinterkarusellen, men skifter navn til Lørenskogløpet. På denne måten ivaretar vi den over 40-årige lange tradisjonen til Lørenskogløpet. 

Dermed vil navnet "Lørenskogløpet" føres videre, men klubben får et arrangement mindre.
- Synd at den fine løypa rundt rådhuset utgår, men vi har jo en lang tradisjon med løypa som før gikk fra Hammer og nå vil ha start fra Lørenskog videregående skole, sier en annen veteran i Lørenskog FIL, Arne Halvorsen.

Progra_1982_KNut_Kvalheim.jpgSkribenten, som nå er litt eldre enn gammel, husker fortsatt de tidlige utgavene av Lørenskogløpet. Løypa som gikk fra Hammer skole like ved Lørenskog kirke var nesten helt identisk med løypa som nå brukes i Lørenskog Halvmaraton - og som har hatt start ved Fjellsrud skole. På 80-tallet var det tre runder og altså 15 km*, mens det i Lørenskog Halvmaraton er fire runder (+litt til). Slik sett er man omtrent tilbake der man startet.

En dypdykk i gamle arkiver viser at skribentens 54:28 på 15 km (3:38/km) holdt til 53. plass i 1982 - så nivået i konkurransen var det ikke noe å utsette på. Norges suverene løperkonge på den tiden, Knut Kvalheim, satte forresten rekord med 45:08 det året.

*Kvinnene løp "selvsagt" ikke like langt som herrene. De løp 10 kilometer, mens de yngste (kvinner og menn) løp 5 km.

Selv med over 1000 deltagere de fleste årene på 80-tallet var Lørenskogløpet lillebror til Norgesløpet på Lillestrøm, men Lørenskogløpet holdt ut mye lenger - og vil jo leve videre i en ny form.

Lørenskog Halvmaraton ble arrangert første gang i 2005, og har også fungert som KM halvmaraton for både Oslo friidrettskrets og Akershus friidrettskrets de fleste årene - og det har alltid vært lagt til samme dag som 1. løp i Vinterkarusellen på Romerike der det i tillegg tilbys 5 km.

Nå blir det altså et kombiarrangement med Lørenskogløpet og Vinterkarusellen - mest sannsynlig lørdag 26. oktober - og med start og mål ved Lørenskoghallen / Lørenskog vg skole. Så er vi spent på om det blir det 42. Lørenskogløpet eller det 15. Lørenskogløpet. Vi holder en knapp på det første og ønsker arrangøren lykke til.

Illustrasjon_1980.jpg