Det var ingen kjempeoppslutning om dette første løpet, men inspitrasjonskilden i Oslo hadde heller ikke mange deltagere første året! Det var en veldig fornøyd arrangør etter løpet. Oppmøtet var bedre enn fryktet, og selv om været var særdeles utfordrende meldte alle deltakerne at løpet fristet til gjentakelse.​ Da blir sikkert løpet å finne også på Kondis terminliste i 2017.

Gøran Rasmussen Åland rapporterer:

3. juledag arrangerte Lofoten ultraløperklubb «Ribbemaraton», etter inspirasjon fra Løplabbets tradisjonelle romjulsmaraton.  Med en heller laber værmelding dagen i forveien var arrangørene særdeles spente på oppmøtet, det var meldt stiv kuling og snø.

Løypekart.jpgFlyene ble innstilt, men løperne fløy
Fire personer la i vei mellom snøbygene kl 11, og det med en kvinneandel på hele 75%. Løypa var den gamle løypa til Lofoten maraton. Starten gikk fra Leknes, nesten ut til Norges vakreste strand, Haukland, så over Vikveien og tilbake til Leknes. Sløyfen på 21,1 km, for maraton skulle denne løpes to ganger.

Fra løypa ble det meldt om kraftig vind, og tunge forhold. Langs veien var det både is og slaps, noe som gjorde de vanskelig å få godt feste. Det var også sterk vind, faktisk så sterk at alle fly til og fra Leknes ble innstilt, og busser blåste av veien. Men dette stoppet ikke hardhausene fra Lofoten.

Første runde løp kvartetten på maraton samlet, men så bestemte Hallvard Schjølberg (som sjokkerte alle med 2. plass i Ecotrail 80 km i mai) seg for å teste formen og la i vei i kjent tempo. Første runde gikk unna på 2:01, mens Hallvard løp andre runde på 1:37, solid negativ splitt med andre ord.

Schjølberg etter målgang i et løp som startet sosialt og avsluttet fort (arrangørfoto).

Monika Kransvik, initiativtaker til løpet, ga seg etter en runde og noterte seg dermed for raskeste kvinnelige halvmaratontid på 2:01:16.

Seieren i kvinneklassen ble avgjort etter vennskaplig spurt mellom Lena-Britt Johansen og Wenche Johansen, der Lena-Britt Johansen var et lite hestehode foran.

De tre raskeste på halvmaraton: tRaymond Bakken (nr 3), Jan Levi Brincmann (nr 1) og Christian Magnussen (nr 2). Arrangørfoto.

Åtte deltagere på halvmaraton
Klokken 12 startet halvmaraton med åtte deltakere, fem menn og tre kvinner. Christian Magnussen startet raskest, og halvveis ledet han med noen minutter på Jan-Levi Brinchmann. Så løp Magnussen ca 1,5 km feil og dermed stakk Brinchmann fra. Brinchmann holdt ledelsen hele veien inn, og kom i mål på 1:36:45. Magnussen kom i mål som nummer to, mens Raymond Bakken ble nr 3.

I kvinneklassen løp Hege Mørtsell først inn av de som startet kl 12. Halvmaratondebutantene Siri Zahl og Kathrine Fjelltun-Larsen kom i mål på de neste plassene.

Jan_Levi_Brinchmann (752x547).jpgJan Levi på facebook etter lkøpet: Det er bra det ikke gis stilkarakterer i løping, for vi kunne neppe vært noe vakkert skue i de verste vindkastene i dag. Men selv om fly ikke gikk og bruer ble stengt, så stod ultraklubben "han av" (arrangørfoto).