Sunnfjord Ultra ble arrangert for første gang for fire år siden. Løpet går over 53 kilometer med start i Førde sentrum. Derfra går løypa vestover gjennom det meste man kan tenke seg av underlag - grus, asfalt og terreng. Underveis må man orientere ved bruk av kart og kompass, og omlag 2000 høydemeter skal forseres.

Det ser ut til å være godvær annethvert år under Sunnfjord Ultra. For to år siden var det såkalt dritvær på Vestlandet. I fjor var det derimot svært varmt og strålende sol, noe som resulterte i at en del utøvere fikk trøbbel med å væskeinntaket og kramper. 


jan-erik-sunde-anja-lena-selstad-solveig-stranden.jpgTre løpere klare til start. Jan-Erik Sunde, Anja Lena Selstad og Solveig Stranden. (Foto: Arrangøren)


rune-vindheim-benedicte-garfors.jpgBenedicte Garfors og Rune Vindheim er klare for 53 kilometer i grått og vått terreng. (Foto: Arrangøren)
 

Lars Øvrebø vant igjen

I fjor seiret han i varmen, i år vant han i gråvær. Lars Øvrebø fra Jølster IL var nok en gang uslåelig i den tunge løypa fra Førde til Rivedal. Og det gikk fort i år også, til tross for sleipt føre. Vinnertida til Øvrebø ble 5:26:20. På andreplass kom Stig Kongsvik fra Hyllestad IØ på 5:42:00 og på tredje kom Cornelis Erstad med 5:53:57.
 

Mari Fenre best av kvinnene

Fenre, som løp strålende under GUT Ultra 47K i fjor og som slo absolutt alle i Skogvokteren Ultra i slutten av april, var soleklart best av kvinnene i dag, Løperen fra Grenland Ultra Runners løp i mål på 5:53:57 (eksakt samme tid som Cornelis Erstad i herreklassen). På andreplass kom Elisabeth Eilertsen fra Aktiv mot kreft, på tiden 7:07:36, mens Ashley Russell fra GTI Friidrettsklubb ble nummer tre på 7:10:46.


Mer informasjon
Se alle resultater her
Løpets hjemmeside 
2021: Vilt, vakkert og varmt under Sunnfjord Ultra