Tett og samlet felt de første rundene. (Foto: Arne Dag Myking)

I friidretts-NM er det nok en del som husker at Maria Sagnes Wågan hang med på Therese Johaugs forrykende åpning på 10000 meter før hun roet seg ned, men fullførte til sølv i et mesterskap der hun også løp inn til gull på 5000 meter.

Nå fikk hun muligheten til å møte sterk motstand i Lag-EM 1. divisjon i Sandnes, men i et rykk og napp-felt ble det ikke lett for Maria, som tidligere løp for Namdal Løpeklubb men nå representerer IK Tjalve. Etter tre rolige runder ble farten skrudd opp og 7 løpere dannet en tetgruppe som fikk stor avstand til den norske løperen og tre andre.

Maria slapp fornuftig nok tetgruppa da farten ble skrudd opp,men hamlet greit opp med de øvrige deltagerne. (Foto: Arne Dag Myking)

Men, etter 2000 meter var viljen til  å løpe fort i teten borte, og Maria fikk på nytt kontakt med tetgruppa. Det varte til neste rykk etter ca 3000 meter, og selv om Maria ikke hang med de raskeste holdt hun greit unna for de tre bakerste løperne og sikret Norge 4 poeng med sin 8. plass.

- Det var tungt, men veldig hyggelig med mye publikum som heiet, sa hun etter målgang.

3J6A2620.jpgMen plutselig sank farten i tet, og Maria fikk kontakt opå ny. Vi ser den rumenske vinneren opå 4. plass. (Foto: Arne Dag Myking)

Marias tid på 16:33:49 er 10 sekunder bak persen (16:21:99) som hun satte nettopp i Sandnes i 2017. Et helt godkjent løp av 27-åringen som begynte å løpe i 2012, og som drev med vektløfting i tenårene.

Seieren på 5000-meteren gikk til Roxana Bãrca fra Romania på 15:59:66.

Maria løper inn tilo 8. plass. (Foto: Arne Dag Myking)