Marit Bjerknes Foto PIØstmoen _F6C9477.jpgTidligere Kondispresident (2007-2009), Marit Berg Bjerknes, er i NFIFs styremøte 24. mai valgt som ny leder av ultraløpsutvalget for resten av inneværende periode. Tidligere i år trakk John Henry Strupstad seg som leder, og utvalget måtte på jakt etter ny leder.

Bildet til høyre er fra Kondis landsmøte 2015 (Foto: Per Inge Østmoen)

Marit var med i ultraløpsutvalget 2011-2018 og har dermed god kjennskap til arbeidsoppgavene hun må overta, og selvsagt også til ultamiljøet generelt. I går, 27. mai, ledet hun sitt første møte i utvalget - som har en travel tid framover med uttak og forberedelser til tre internasjonale mesterskap det neste halvåret.

Kondis 5. april: NFIFs ultraløpsutvalg søker etter ny leder
Kondis 2019: Da Marit fikk brystkreft måtte hun senke ambisjonsnivået
Kondis 2007: Første kvinnelige kondispresident

Dagens utvalg består ellers av Olav Engen siden 2007, Ragnar Nygaard siden 2015, Heidi Grønvoll siden 2019, utøverrepresentant Jo Inge Norum siden 2021 og Lars Erik Gylland siden 2022.

ULTRALØPSUTVALGET 2022-23
Nyheter om ultraløp og linker til aktuellt ultraløpsrelatert info finner du her: www.kondis.no/ultra 
 

Ultraløpsutvalget
...er et ulønnet utvalg tilknyttet Norges Friidrettsforbund (NFIF). Utvalgets oppgave er å fremme ultraløping i Norge.

Ultraløpsutvalget har fem medlemmer i tillegg til en utøverrepresentant – alle tilsluttet en norsk friidrettsklubb, og med spesiell interesse for ultraløping. Medlemmene er ikke ansatt i NFIF, men samarbeider med NFIF sentralt.

Utvalget innstiller utøvere til internasjonale ultraløpsmesterskap (godkjennes sentralt i NFIF), innstiller tildelinger av norske ultraløpsmesterskap, innstiller til "årets ultraløper" og samarbeider ellers med NFIF sentralt om det meste innen ultraløping i Norge.

Utvalget samarbeider med Kondis når det gjelder publiseringer, statistikk og terminlister. 
friidrett.no    kondis.no/ultra