Arrangør Haugesund IL valgte, av smittevernshensyn, i år å dele Djupadalten og Skeisdalten opp i tre løp. Først ut var Skeisdalten kl. 13:00, mens langløypa Djupadalten ble delt opp i to med start henholdsvis kl. 14:00 og 15:30. Hver start hadde ca. 200 løpere som igjen ble delt opp i puljer på 25 løpere. Det ble tatt nettotider fra løperen passerte startstreken til målstreken. Barneløpet Minidalten ble, også det av smittevernshensyn, ikke arrangert i år.

Djupadalten 9,3 km
I Djupadalten var det 406 fullførende deltakere (297 menn og 109 kvinner). Suverent raskest av dem alle var Mats Hauge som for en måned siden tok NM-sølv på 1500 m bak Jakob Ingebrigtsen. Den 9,3 km lange løypa i Djupadalten, som går for å være kupert og tøff, gjorde Gular-løperen unna på 28:17. På de to neste plassene totalt i herreklassen fulgte Tedros Gebretensai Haile, Haugesund IL og Sindre Solbakken Omvik, Rosendal TL. De løp på henholvsvis 29:23 og 29:45.

Kvinneklassen i Djupadalten ble vunnet av Thea Hovda, Strindheim IL som i fjor kom på 3. plass. Hennes vinnertid i år ble 33:46. Men det var ikke mange sekundene som skilte til de to neste plassene. Der kom Ida Burrows, Haugesund Triathlonklubb i mål på 33:56 og Maryna Novik, Klypetussen på 33:59.

Se mange bilder nedenfor resultatlistene.

Starten har gått for de antatt raskeste i Djupadalten. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

Starten på Djupadalten var av smittevernshensyn delt opp i puljer på rundt 25 deltakere. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

Mats Hauge var i år suveren vinner i Djupadalten. Han løp de 9,3 kilometerne på 28:17. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

2. plassen i Djupadalten gikk til Tedros Gebretensai Haile på 29:23. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

På 3. plass kom Sindre Solbakken Omvik med 29:45. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

Thea Hovda vant kvinneklassen i Djupadalten. Hun løp på 33:46. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

Nest raskeste kvinne i Djupadalten ble Ida Burrows. Med tiden 33:56 var hun kun ti sekunder bak vinner Thea Hovda. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

Maryna Novik kjempet seg i mål til en 3. plass på tiden 33:59. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

Tidligere storløper Karl Johan Rasmussen kom på 23. plass totalt med 33:42 og 2. plass i klasse 45-49 år. Rundt årtusenskiftet var han en av landets beste langdistanseløpere med en rekke NM-gull og deltakelser i både EM og VM. Persen hans på 10 000 m er 28:38,89 fra 2002, og fra samme år har han også maratonpersen på 2:14:00. Han har dessuten vunnet Djupadalten tidligere. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

En god samling løpere etter målgang. Fra venstre: Sander og Fredrik Deilkås, Niklas Rasmussen, Haakon Vaaga og Mats Rasmussen. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

Skeisvatnet med stuperårent som løperne passerer underveis. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

Løypekart for Djupadalten.

Se mange flere bilder her

Skeisdalten 3,7 km
Skeisdalten er åpen for alle, barn, ungdom og voksne., og hadde 122 fullførende deltakere (70 i herreklassen og 52 i kvinneklassen). Raskest gjennom løypa var, i år som i fjor, Stian Vestbø, Haugesund IF som vant på 12:21. Bak ham ble det delt 2. plass mellom Sander Tollevik, Haugesund Triathlonklubb og Elias Landøy Rasmussen, Haugesund IL. Begge fikk 13:48.

I kvinneklassen vant Vilde Våge Henriksen, Haugesund IL på 13:30 foran Thea austbø, Skjalg IL på 13:37. Susanne Wigene, som hele veien løp sammen med sin datter Othelie, ble notert på 3. plass.

10 Halvard A. Knutsen Østebøvik Haugesund Idrettslag  M11-12 16:06

Typisk løpere: Klokkene "synkroniseres" idet startskuddet går. (Foto: Ivar Fjeldheim

Vilde Vaage Henriksen, som først og fremst er mellomdistanseløper og i sommer satte pers på 1500 m med 4:26,52, vant kvinneklassen i den 3,7 km lange Skeisdalten. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

2. plassen blant kvinnene i Skeisdalten gikk til Thea Austbø. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

Susanne Wigene løp alle de 3,7 kilometerne i Skeisdalten sammen med sin datter Othelie og ble notert på 3. plass totalt blant kvinnene. I 2013 vant tidligere eliteløper Susanne Wigene langløypa i Djupadalten på ny løyperekord. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

Stian Vestbø forsvarte fjorårsseieren i Skeisdalten ved å løpe på 12:21. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

11-åringen Elias Landøy Rasmussen, som er sønn av tidligere storløpere og NM-gull-grossister, Bente Landøy og Karl Johan Rasmussen, løp på 13:48 og tok med den tiden delt 2. plass i Skeisdalten. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

13:48 fikk også Sander Tollevik og delte dermed 2. plassen totalt i herreklassen med Elias Landøy Rasmussen. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

Det var full innsats blant de yngste. Her representert ved Mathias Berg-Haavik (til venstre) og Thormod Knutsen Østebøvik. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

Totalt var det 122 som fullførte de 3,7 kilometerne i Skeisdalten. (Foto: Ivar Fjeldheim)​

Line Fjelldalselv er sammen med datter Linea fornøyde med å ha fullført Skeisdalten. (Foto: Ivar Fjeldheim)​