Mer fra junior-VM i langrenn: 

Bronse til Tuva Anine Brusveen-Jensen i junior-VM i langrenn


På det norske gullaget gikk Maria Hartz Melling, Emma Kirkeberg Mørk, Tuva Anine Brusveen-Jensen og Anna Heggen. Sistnevnte opplevde innspurten slik: 

– Jeg hadde kun fokus på å sprinte så fort som mulig mot mål. At det endte med gullmedalje, var fantastisk, fortalte Anna Heggen til Norges Skiforbund

– Det var gøy å klare å ta gullet på heimebane med familie og venner til stede, sa Anna som vokste opp bare en halvtimes kjøring fra Lygna. 

Bronsen gikk til Tyskland som var 35 sekunder bak, mens Sverige ble nummer fire ytterligere 40 sekunder bak. 

Lygna-res-stafett-jenter-U20.jpg

Nok en russisk triumf

Russland var den store favorittene i guttenes stafett etter at de hadde tatt de fire første plassene på 3-mila dagen i forveien. Kvartetten som gikk 5 km hver, levde opp til forventningene og vant med 22 sekunders margin til Norge. På det norske laget gikk Preben Horven, Johannes Lønnestad Flåten, Nikolay Eide Holmboe og Aleksander Eide Holmboe. 

Norge fikk ei luke til USA i den siste motbakken, og sikra seg sølvet med 6 tidelers margin. 

– Det var det beste vi kunne håpe på i dag, så vi er glade. Russland var veldig sterke, og vi klarte ikke å utfordre dem i dag. De har tydeligvis trent veldig bra, så vi har en stor jobb foran oss med tanke på å utligne forspranget, fortalte Preben Horven til Skiforbundet etter løpet. 

VM fortsetter i dag med 10 km U23 for kvinner klokka 13 og 15 km U23 for menn klokka 15. Rennene sendes på NRK1. 

Lygna-res-stafett-gutter-U20.jpg

Alle resultat

Lygna-russland-stafett-menn-U20.jpg
Etter at Russland hadde vunnet firedobbelt på tremila dagen i forveien, var det ikke noen overraskelse at de også vant stafetten. (Foto: Norges Skiforbund)
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957