Det ble en løpefest med mye folk i og langs løypa i det flotte sommerværet. 268 deltakere fullførte løpet mot 207 i fjor.

Mesnaelva opp ble arrangert for 10. gang, og er det 5. løpet i årets Sørdalskarusell arangert av LITRIM. Dette er Sørdalskarusellens styrkeprøve og motbakkeløp. Løypa er drøyt 4 km og har en høydeforskjell på 360 meter.

På grunn av enkelte trange partier i løypa startet deltakerne i 4 startpuljer slik:

• Pulje 1 kl 19:00 klasse Aktive menn 16 - 35 år, M16 - 30
  • Pulje 2 kl 19:02 klasse Aktive kvinner 16 - 35, M30-39 og M40-49
  • Pulje 3 kl 19:04 klasse K0-15, K16-29, K30 -39, M0 - 15
  • Pulje 4 kl 19:06 K40-49, K50-59, K60 -69, m50-59, M60-69 og M70 -

Søkbare resultater her

Per-Christian Lysaker Torgersrud (227) startet i pulje 2 (M 30-35 år) og ble løpets totalvinner. Han satte også  løpsrekord med tiden 18:32,9 - 2,7 sekunder foran Gishe Abdi Wakos rekord fra 2013. Her leder Torgersrud an i startpuljen rett etter start, ved siden av Magnus Blegen (243) som ble nr. 3 i M 30-39 år.

Erik Hanssveen (150) ble vinner av M 60-69 år. Her ser vi han langt fremme i startpulja sammen med Dag Sulheim (274) nr. 2 i M 50-49 år, Iren Grønås (244) som ble nr. 6 i K 40-49 år, Gunnar Jensen (190) som ble nr. 4 i M 50-59 år, Fritjof Loen (288) som ble nr. 4 i M 40-49 år og Hege Skari bakerst som ble vinner av K 40-49 åt.

Hege Skari, vinner av K 40-49 med en tidsmargin på hele ett og et halvt minutt, spurter tilsynelatende uanfektet mot mål - 4 km og 360 høydemeter etter start.

Fredrik Strandhaug (175) vant klasse M 0-15 år med god margin. Her løper Strandhaug mot mål sammen med Svein Roger Aanstad (174), som ble nr. 2 i M 40-49 år.

Det var mange tøffe motbakker opp mot toppen av Lysgårdsbakkene. Ann Kristin Krogsveen (215) ble vinner av K 30-39 år, her sammen med Reinhard Kuhs i gul trøye som ble nr. 5 i M 50-59 år. Bakerst ser vi Tuva Bondesson (61) som vant klasse K 16-29 år.

Christer Opsann i herslig driv mot mål. Han vant klasse M 40-49 år med en margin på 25 sekunder til Svein Roge Aanstad.

Det ble mange spurtdueller i de siste motbakkene mot mål. Her kjempes det om posisjonene. Fra venstre Henrik Gullikstad (127), Simen Næss Berge (1) og Joar Turvoll (219), som ble henholdsvis nr. 10, 11 og 9 i klasse Aktive M 16-35 år.

Flere dueller. Fra venstre Anders Aalberg (201), Erik Hauer Aalberg (202), Jørn Karlsen (43) og Heine Steinar Sandvoll (272) har målet i sikte.

Selv i det tøffe motbakkeløpet var det gledelig stor deltakelse i de yngste klassene 0-15 år. Her se vi to av de yngre deltakerne i flott driv et stykke etter start, fra venstre Ingrid Solheim Hattestad (354) og Juliane Løvseth Nordengen (297). Begge fullførte løpet på ca. 35 minutter - en meget flott tid for de unge deltakerne.