- På grunn av gjeldende smittesituasjon og smitteutvikling i hele landet, ser dessverre vi i Ultraløpsutvalget i NFIF ingen annen mulighet enn å avlyse årets NM 100km. Det er ikke forsvarlig å oppfordre til reiseaktivitet slik situasjonen i Norge nå har utviklet seg, sier John Henry Strupstad i Ultraløpsutvalget i en kort pressemelding 10. november.

NM 100km var opprinnelig berammet til 28. mars, arrangert av Maratonkarusellen i samarbeid med BFG Bergen Løpeklubb. Senere ble arrangementet flyttet til 5. desember.

Ultraløpsutvalget åpnet for at Maratonkarusellen og BFG Bergen Løpeklubb kan arrangere NM 100km i forbindelse med Bergen Ultra 14. april 2021. Dette har nå styret i Maratonkarusellen takket ja til.

NM 100km arrangeres annethvert år (24-timers de andre årene), men siden årets NM flyttes til 2021 blir det NM både på 100 km og 24-timers i 2021.

Påmeldingen til årets NM 100km var rekordstor, med 41 påmeldte en måned før løpet. Det høres kanskje ikke mye ut, men 100 km er en tøff distanse der det skal løpes fort - og likevel langt. Det er få "mosjonister" som våger seg på 100 km der man har en tidslimit for å fullføre, i motsetning til f.eks. 24-timers løp der man kan løpe saktere og slipper å forholde seg til en bestemt distanse.
 

Maratonkarusellen 5. desember er ikke avlyst, det kan fortsatt hende det blir løp uten NM-status.

- Maratonkarusellen følger myndighetenes retningslinjer for Covid-19. Alle løp i Bergen Kommune er stengt i perioden 7-23.11. Vi må avvente vårt løp, Hans Jacobs Minneløp og NM 100km, den 5.12, til nye retningslinjer fremkommer. Mer info kommer når vi får dem fra myndighetene, skrev Morten Hauso, leder av Maratonkarusellen på facebook for tre dager siden. 

Men, NM 100km vil det altså ikke bli gør til våren.

Maratonkarusellens hjemmeside
Facebook