Tidene ble prega av at løpet i den heller kuperte løypa gikk i høyden mellom 1756 og 1911 moh. I tillegg meldes det om varmt vær og høy luftfuktighet. 

Vi har ikke klart å få tak i noen resultatliste, men Guro Skjeggerud løp på 9.46 og Bjørn Tore Taranger på 8.10. 

- Dette er det mest brutale løpet jeg har løpt noen gang med høyden, subtropisk varme (28 grader), 85 prosent luftfuktighet og matforgiftning. Men jeg gir aldri opp og er strålende fornøyd med sjetteplass i et så sterkt og dypt felt. Jeg løp fra og kom i mål før mange 100 km-løpere som jeg aldri har slått før, forteller Taranger til Kondis. 

Også Guro Skjeggerud merka de tunge forholda, og sjøl om det var varmt i lufta, begynte hun å fryse. I en lengre beretning på facebook skriver hun blant annet: 

"Da det var 27 km igjen av løpet begynte jeg å fryse, hvordan er det mulig?? I den varmen! Vel, jeg forstod raskt at jeg var i ferd med å bli dehydrert. Jeg følte meg heldigvis klar i hodet. Ultraløp er gøy, men jeg gambler ikke med helsa. Jeg satte ned farta og drakk litt mer av vannet jeg hadde med fra forrige stasjon."

Den av de norske det ikke gikk så bra med, var Didrik Hermansen. I likhet med Bjørn Tore Taranger slet han med mageproblemer, og han beskriver det slik i sin facebook-oppdatering: 

"Denne sesongens 100 km gikk ikke som jeg hadde håpet på. Matforgiftning natta før løpet gjorde at jeg begynte å gå etter 22 km, og jeg stod av etter 35 km. Jeg tror det er på tide med en pause og noen uker uten løping."

Bortsett fra den manglende resultatservicen skal arrangementet ha vært strålende. 

- Løpet var top notch fra ende til annen. Jeg tuller ikke hvis jeg sier at det stod en politimann for hver 100. meter gjennom hele den 100 km lange løypen som gikk rundt vannet Fuxian Lake. Det er ganske nøyaktig 100 km rundt vannet, og det var kun en plass vi løp ekstra inn og ut for å få 100 km, forteller Bjørn Tore Taranger til Kondis. Han kom på plassen bak svenske Fritjof Fagerlund. Jonas Buud fikk trøbbel med en akilles og brøt. 

I tillegg til 100 kilometeren var det også en 50 km og 10 km som starta samtidig med det lengste løpet. 50 kilometeren fungerte som prøve-VM i forkant av et framtidig 50 km-mesterskap samme sted. 


Løpets heimeside

Boern_Tore_Taranger_ingress_IMG_4796.jpg
Det var slettes ikke perseforhold, og Bjørn Tore Taranger var godt fornøyd med resultatet sjøl om han var en drøy time bak persen. (Foto: privat) 

Treningstur_IMG_4810.jpg
I dagene før løpet gjaldt det å akklimatisere seg og inspisere løypa. (Foto: privat) 

Basseng_IMG_4792.jpg
Et forfriskende bad er heller ikke å forakte når det er mer enn varmt nok på land. (Foto: privat)