Norwegian Majors er en samling av ni ulike løp i Norge med tre løp for hver av distansene maraton, halvmaraton og 10 kilometer. Målet er enkelt: Fullfør tre løp innen én kategori i løpet av ett år. Løpene er spredt både tidsmessig og geografisk og er mynta på både mosjonister og eliteutøvere.

Planen var også i år at alle som fullførte tre løp, skulle fått en egen flott medalje. Eliteløperne skulle på sin side få en spennende mulighet til å kjempe om sammenlagtseieren gjennom å ha lavest akkumulert sluttid på de tre utvalgte løpene. De seks vinnerne (dame- og herreklassen på maraton, halvmaraton og 10 kilometer) ville også fått en ekstra påskjønnelse som vinnere av ligaen.

I fjor skulle serien gått for første gang, men ble avlyst som en følge av at alle løpene ble avlyst eller utsatt. Nå har det samme skjedd med årets serie. 

– Det er leit at vi nok en gang må avlyse dette nye konseptet, men samtidig gir det oss mulighet til å kjøre på for fullt med en forutsigbar og gjennomførbar utgave i 2022, uttaler Kondis-president Tim Bennett til friidrett.no som rapporterer om avlysningen. 

Friidrettsforbundets mosjonsanvarlige, Magnus Næss Trosdahl er enig i at det er best å vente til 2022:

– Det er veldig kjedelig, men samtidig lå det litt i kortene. Vi får vente til samfunnet er tilbake igjen til normalen og konseptet kan gjennomføres i en komplett utgave slik det fortjener.

Foreløpig er ingen av de ni løpene som inngår i seiren avlyst, men Bergen City Marathon og Sentrumsløpet er utsatt fra vår til høst. 

Maraton
- Bergen City Maraton (24. april) - utsatt til 28. august
- Midnight Sun Marathon, Tromsø (19. juni) 
- Oslo Maraton (18. september) 

Halvmaraton
- Nordmarka Skogsmaraton, Oslo (19. juni) 
- Trondheim Maraton (4. september) 
- 3-sjøersløpet, Stavanger (6. november)

10 kilometer
- Sentrumsløpet, Oslo (24. april) - utsatt til 28. august
- Sommerløpet, Kristiansand (21. august) 
- Hytteplanmila, Hole (16. oktober)

Dermed gjenstår det å se om alle gode ting er tre. Sjøl om Norwegian Marathon har hatt en trang fødsel, så vi får krysse fingrene for at serien som er inspirert av Marathon Majors, kommer i gang i sitt tredje forsøk til neste år. 

Les også tidligere omtale på kondis.no av Norwegian Majors
norwegian-majors-705-x-405

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957