Kjeldebotn ligger i Ballangen kommune i Nordland, og fra bygda ser man over til Evenes på andre siden av Ofotfjorden. I sørøst har man fjellmassivet med Håfjell og i sørvest fjellmassivet Vargfjellet. I dette fantastiske landskapet ønsker arrangeren å prøve å skape positivitet og optimisme i en bygd og kommune i nedgang, og det satses på å skape et helhetlig konsept for fremtiden. 

Vargfjordtind Opp/Ned 13. april

Ellingjord-Hvitblikk20190326__7239.jpg
Fantastisk utsikt mot toppen. (Foto: Hvitblikk Ædventure - Photographi)

Motbakkeløpet Håfjelltuva Opp har blitt arrangert i tre år, og nå er det klart for nok en spennende arrangement i Kjeldebotn. Lørdag 13. april arrangeres Randoneeløpet Vargfjordtind Opp/Ned for første gang.

Løpet strekker seg over 12 km og 1400 høydemeter i fantastiske omgivelser med både Ofoten og Lofoten i sikte. Det er altså randoneeløpets første år, men man håper likevel på godt oppmøte i palmehelgen, sier journalist og daglig leder i Hvitblikk,Timme Ellingjord som er født og oppvokst under Håfjelltuvas fot. 

Løpet går av stabelen 13 april i år, og det blir mye annet interessant program. På løpsdagen blir det blant annet et lite foredrag med eventyrer og fjellfører Håkon Wegge, samt filmvisning av filmen Bjørnøya; som broren hans Inge Wegge har laget. Det blir også konsert og afterski på brygga, med den svenske snowboarderen og musikeren Johan Airijoki. 

Les mer om løpet på:​
Arrangørens hjemmeside
Vargfjordtind Opp/Ned info og rennregler

Ellingjord-Hvitblikk20190326__7196.jpg
Litt nede i lia. (Foto: Hvitblikk Ædventure - Photographi)

Ellingjord-Hvitblikk20190326__7220.jpg
Mot toppen. (Foto: Hvitblikk Ædventure - Photographi)

Løypa:
Kart løypetrase Vargfjordtind Opp og ned.png
tabell løypetrase Vargfjordtind opp og ned.pngLøpet går igjennom slakt skogsterreng til rundt 300 moh, før det krysser opp mot snaufjellet. Her går løypen opp mot nord-øst ryggen til Vargfjordtind.  Under gode forhold vil løpet fortsette helt til topps. Her vil man ta skiene på sekken mot toppen. Det kan bli påbud om stegjern her. Videre vil man kjøre nedover i dalen mot Langvågtuva, hvor man ved ca 240 moh tar på seg fellene igjen. Turen opp mot Langvågtuva går i rolig terreng, før man må ta av seg skiene det siste bratte partiet mot toppen. Etter Langvågtuva følger det en siste nedkjøring mot målgang. 

 

HÅFJELLTUVA OPP 21. JUNI

Bilde11.jpg
Flott utsikt møtte løperne på toppen i 2017. (Foto: Magnus Kalsson)

Les om motbakkeløpet Håfjelltuva Opp som arrangeres 21.juni.
Håfjelltuva Opp starter i Kjeldebotn og tar deg 800 høydemeter og 8 km opp til Håfjelltuva. Løpet ble første gang arrangert i 2016, og har som mål å skape trivsel og god stemning - noe arrangøren absolutt har klart de tre første årene.
Tidligere forhåndsomtale av Håfjelltuva Opp: Verdens eneste motbakkeløp i midnattssol?  

Resultater fra fjorårets løp
Video fra fjorårets motbakkeløp som dessverre gikk i tåke i stedet for midnattsol, men med god stemning likevel: