- Løypa på Budor byr virkelig på smaken av vill natur og variert underlag. Foruten en drøyt tre kilometer lang strekning på grusveg slynger løypa seg gjennom flott fjellbarskog på sti, myr og lyng, sier løpsleder Amund Hagen Kristiansen.

Løypa går gjennom naturreservatet over Klekkefjellet og ned til Savalsætra hvor man får flott utsikt over flatbygdene. Etter en svipp innom Rondanestien blir det litt grusveg til Narsætra hvor drikkestasjonen er. Herfra følger løpstraséen skiløypa mellom Elverum og Budor. Forbered deg på litt motbakke før du er oppe på myrene igjen. Løypa går på en gammel ferdselsveg med kavlebru før man til slutt kommer inn på stien til Klekkefjellet som man følger tilbake til mål utenfor Gjestegården. Det er cirka 430 meter stigning fordelt på de 21 kilometerne. 

Løypekart 21 km.pngLøypekart halvmaraton (NB! Km-angivelsene i hvite bokser stemmer ikke).

- Vi ønsker å vise fram hvor fint det er å være aktiv på Budor hele året, ikke bare vinterstid. Det er et fantastisk område, sier Hilde Nyborg Fischer, markedssjef i Løiten Almenning, og legger til: 

- Det skal være lavterskel. Her kan du komme som du er og du må ikke være i sinnsykt god form for å være med. Her kan familien gjøre opp seg imellom. 

Budorsti.jpgBudor har mye å by på også sommerstid. (Foto: Tove-Kristin Westli)

Flere morsomme konkurranser

Løpefestpasset kjøpes av en voksen og barna vedkommende har med seg går gratis. Kjøper du løpefestpasset kan du delta i hinderløpet, sprint-triatlon (for de mellom 12 og 16 år) og motbakkeløpet. Hinderløpet i Koiedalen passer for alle som kan gå. Her kombinerer du løping rundt vannet med forsering av lekeapparatene i skogen. Gøy for både store og små! For ungdommene blir det en frisk og sprek utfordring. Ta med egen sykkel og gå løs på sykkelbana, løping og svømming over det kalde Koiedalsvannet. Helga avsluttes med motbakkeløp opp slalåmbakken. Det er kort og brutalt, men gleden på toppen utkonkurrerer det meste. 

Helga innledes med et løpeforedrag med Spreke opplevelser AS. Amund Hagen Kristiansen og Emilie Westli Andersen er ivrige løpere som har deltatt på både 100 kilometersløp, motbakkeløp, fjelløp og 10 kilometersløp. På foredraget deler de sine beste tips til hvordan du kan bli en bedre løper. De tar blant annet opp hva som er viktig å tenke på når du løper, hvordan du kan bli flinkere til å løpe på sti, hvilke styrkeøvelser som støtter opp om løpinga og de røper sin favorittøkt på Budor. 

Gjestegården Budor holder åpent til after-run i skipøben på lørdag. Her kan du ta kose deg med god mat og drikke etter endt løp. 

- Vi håper mange tar turen innom, sier Espen Bjørkheim på Gjestegården. 

Påmelding til halvmaraton og løpeforedrag finner du på VisitBudor sine hjemmesider

Budor Løpefest på Facebook

Budor Løpefeste-logo.jpg