Forholda i den lettløpte rundløypa på drøye 6 km var gode med 2-3 varmegrader og fint lite vind. Veien var bar og feltet så fyldig at sjansen for å få litt drahjelp var god.

Alle distanser starta samtidig, og målgang ble følgelig på ulike plasser i runden. Først i mål var 5 km-løperne som slapp med litt mindre enn én runde. Marte Bagaasen Mork var raskest av kvinnene med 17.25, halvminuttet foran Marte nummer to - Pedersen - på andreplass.

Anders Jerpstad fra OSI vant herreklassen på 15.29, mens to Ren-Eng-løpere spurta om andreplassen et lite halvminutt bak. Hågen Urseth og Henrik Velle fikk samme tid, 15.58.

I alt fullførte 61 løpere 5 kilometeren, og 15 av dem var kvinner. At 41 av 61 løpere brukte mindre enn 20 minutter, forteller at nivået på deltakerne i Perseløpet er høyt.

Hansen_og_Pedersen_4S7A3907.jpgMarte Pedersen (bak til venstre) ble nummer to i kvinneklassen, mens Robert Hansen (midten) var nummer fem totalt og bestemann over 40 år på 5 kilometeren. Teodor Hansen (til høyre) vant 12-13-årsklassen på sterke 17.17. (Foto: Runar Gilberg)

Runa Skrove Falch fikk god maratontrening på 10 km

Runa Skrove Falch har Valencia Marathon første søndag i desember som høstsesongens store mål. Nå tok hun 10 kilometeren i Perseløpet som god trening midt i en tøff treningsperiode.

- Jeg vil prøve å springe i 3.30-fart ut fra start, fortalte hun Kondis utsendte før løpet. 3.30 gir 35 blank i sluttid, og siden tida hennes ble 34.54, klarte hun målfarten hele veien inn. Det holdt også til en klar seier. Hilde Aders på andreplass løp på 36.51.

- Jeg har egentlig avslutta sesongen, men synes det er artig å være med på en del løp, fortalte Hilde som har flytta fra Tromsø til Oslo og som nyter at det er så mange løp å velge mellom i nærheten av der hun nå bor.

Som på 5 kilometeren ble det OSI-seier i herreklassen også på 10 km. Jørgen Korum løp på 33.01 og var 25 sekunder foran Aurskog Hølands Magnus Salberg på andreplass.

16 kvinner og 44 menn løp 10 km. Nesten halvparten - 26 løpere - tok seg til mål under 40 minutter.

Marte Sønstevold ble nummer tre av damene med 38.16 og satte ny pers. Erik B. Andersen (til venstre) forbedra tida si fra Hytteplanmila med 2 sekunder, mens Fredrik Halsbog var veldig godt fornøyd med 34.50 og sin første 10 km under 35 minutter. (Foto: Runar Gilberg)

Marthe Katrine Myhre og Erik Lombås best på halvmaraton

Marthe Katrine Myhre var raskest av de åtte kvinnene som løp halvmaraton. 1.23.16 var 4 minutter svakere enn da hun ble nummer tre på samme distanse i Lørenskogløpet sist helg, og det tyder nok på at Marthe først og fremst tok Perseløpet som god trening. Asta Ellingvåg ble nummer to, drøye 2 minutter bak.

Erik Lomås leverte et meget solid løp og vant klart på 1.08.26. Ned til andremann, David André Aasen, var det over tre og et halvt minutt. I alt fullførte 23 menn halvmaratonløpet.

Kjell_Arne_Olsen_4S7A3920.jpg Kjell Arne Olsen vant klasse 55-59 år på halvmaraton på meget sterke 1.18.59. (Foto: Runar Gilberg)

Lars_Erik_Bye_4S7A3905.jpgLars Erik Bye løp rett forbi drikkebordet, og halvannen runde seinere var han i mål på 1.33.27. (Foto: Runar Gilberg)