Hovemoenløpet er 4. løp i Sørdalskarusellen og arrangeres i år for 35. gang av Habil, Hovedarsenalet i Hovemoen i samarbeid med Litrim. Løpet er vel 5 km langt og gikk på flotte turstier i Hovemoen.på Lillehammer onsdag kveld 31. mai i et godt løpsvær.

Det neste løpet i Sørdalskarusellen er Mesnaelva Opp, som går onsdag 14. juni, med start på Strandtorget og mål ved Kanten kro på toppen av Lysgårdsbakkene.

Søkbare resultater

Kjartan Helland (273) satte ny rekord for Hovemoenløpet med tiden 17:26,2, som er snaut halvminuttet bedre enn Pål Golbergs vinnertid i fjor. Bak ser vi Vetle Årsvoll Undheim (208).

Geir Steig gjorde nok et godt løp og fikk nest beste tid - 14 sekunder bak Kjartan Helland.

Hege Skari tok en gang klasseseierenen i K 40-49 år. Her leder hun an i feltet på gresskledde stier foran Roar Mikkelsen (171), Lars Even Markrud (163) og Ane Grøtan Wang (235)-

Geir Strandbakke (179) sikret seg nok en en klasseseier i Sørdalskarusellen. Han vant  klasse M 50-59 år, 34 sekunder foran Ulf Holberg.

Her leder Strandbakke et felt foran Marius Jevneveen (276), som vant klasse M 30-39 og Kjetil Tyrom (158).

Isak Skari Berger (143) spurter mot mål som vinner av yngste gutteklasse M 0-15 år med hele 59 sekunders margin foran Fredrik Hammerdal Owren. Bak ser vi Håkon Kruse Ludvigsen (41) og Øystein Nordbotten (186).

Julie Jeistad (218) spurter mot mål som vinner av yngste jenteklasse K 0-15 år, her foran herreløperne Reinhard Kuhs (85) mog Olav Adrian Larsen (30)-

Lang lang rekke i motbakken. Anne Størmer Steira (181) med grønn trøye vant klasse K 60-69 år med over 4 minutters margin. Her løper hun i et felt ledet av Trond Harald Sand (72) foran Hege Lindvig Stubbrud (288), Christiab Halsa (44), Tuva Sveadalen (194), Anne Størmer Steira, og Lars Hemma (23).

Det var gledelig stor deltakelse i de yngste klassene - deltakere under 16 år. Her ser vi to av dem Ludvig Solheim Hattestad (177) og Martin Bjerke (12) i flott driv oppover motbakken.

Bjørn Eide Pedersen (128), som vant flere medaljer under Special Olympcs på ski i vinter, trener målrettet sommer som vinter. Her leder han an i et felt foran Juni Stavne (251), Sigurd Kråbøl Moen (106) og Åge Ludvigsen (97).

Spurtduell 1; Det var mange spurdueller i Hovemoenløpet. Her ser vi Trygve Lagethon (201) som spurbeseirer sin far Erik Lagethon (199).

Spurtduell 2; Kamp mot mål, Sverre Fossen (306), Erik Thoresen (61), Harald Fagerhaug (311) og Rune Hagen 67).

Spurtduell 3: Tia Elisabeth Sandvold (244) vinner spurten, foran nRenate Hagen (244) og Marita Cecilla Jacobsen (167)