Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.Mitja Maratò Internacional Vila de Santa Pola er et pupulært halvmaratonløp på den spanske Middelhavskysten litt sør for Alicante. Her kan ikke minst nordeuropeiske løpere kombinere konkurranse med noen dager i varmere klima.  Byen ved saltslettene ligger bare 2 mil sør for Alicante, 1 mil fra flyplassen, og er slik sett enkelt å reise til fra Norge.

Det var totalt 4308 løpere som fullførte halvmaratonløpet, 784 i kvinneklassen.

Alexander Mutiso (23) fra Kenya vant herreklassen på 59:09, og forbedret dermed persen sin med litt over ett minutt. Kvinneklassen ble vunnet av Vibian Chepkirui, også hun fra Kenya, med tiden 1:09:28.

Rekordrask Synøve

Synøve Brox fra SK Vidar imponerte nok en gang med å løpe på det som vi lenge trodde var verdens raskeste tid av en kvinne i aldersklassen 60-64 år da hun løp i mål på 1.24.36. I Santa Pola kom hun på en sterk 9. plass totalt i kvinneklassen og selvsagt soleklar vinner av aldersklassen.

Det er imidlertid en tysk dame, Silke Schmidt, som i november løpte halvmarton på 1.21.33. Før dette var rekorden i K60-64 på 1.28.21.

Tiden 1:24:29 er 27 sekunder raskere enn tiden til en New Zealands kvinne som i 2010 løp på 1:24:56 i følge List of masters world records in road running. Det er vanskelig å vite sikkert hvor oppdatert denne oversikten er. Vi ser f.eks. at Synøves rekordtid fra Hytteplanmila ikke er med i oversikten, selv om hun løp 29 sekunder raskere enn det som står som rekordtid.

Men, 1:24:29 er i alle fall hva vi definerer som FKT (fastest known time). Inntil det er motbevist kaller vi det også aldersrekord/verdensrekord for K60-64.

Resultater kvinner

Video fra løpet (foto: Jack Waitz):

Klasseseier til Håkon Hjemly

Håkon Helge Hjemly fra Tønsberg FIK var beste norske med tiden 1:14:51 på 49. plass totalt og seier i M45 med nesten to minutters margin. Litt lenger ned på lista finner vi Jan Kristian Johansen fra Tjøme Løpeklubb med 1:28:23 og 408. plass.