Schjongstesten er et løp som arrangeres av foreningen Schjongsløpene i samarbeid med 3. klasse Idrettslinja på Ringerike videregående skole. Start- og målområde for løpet er i Schjongslunden på Hønefoss. Det arrangeres løp på distanser som 1700 meter og 3000 meter, både med og uten tid, samt et barneløp.

1700 meter // 11 deltakere

På den korteste distansen var det Robert Hansen fra Rtm Eiendom som vant på 5.48. Han løper i klasse 45-49 år og var minuttet foran nummer to, Andreas Blom Frøislie i klasse 13 år. Han fikk 6.47 i mål. Sebastian Neraas fra Holeværingen ble nummer tre på 7.19.

Beste dame ble Kjersti Schee Skaarud i klasse 40-44 år. Hun løp på 8.35. På andreplass kom Andrea Schee Skaarud på 9.32 og tredjeplass gikk til Aina Helltun fra Hønefoss Frikirke på 10.07.

3000 meter // 36 deltakere

Det ble et tett oppgjør om de tre første plassene på 3000-meteren i herreklassen, og kun to sekunder skilte de tre beste. Til slutt var det Andreas Ullern Tonning fra Ull/Kisa som vant på 9.15. Teodor Hansen fra Rtm Eiendom ble nummer to på 9.16, mens Håkon Bratvold ble nummer tre på 9.17.

Kun fire kvinner løp denne distansen, og Marte Pedersen fra Rfik vant klart på 11.30. Jorunn Toft fra Kartverket BIL ble nummer to på 14.31 og Xuan Ngoc Thi Tran tok tredjeplassen med 15.43.