Samferdselminister Ketil Solvik-Olsen likte også å bli kaldt sykkelminster og påpekte sitt ansvar for utbygging av sykkelstier for å flere ut på sykkelsetet. Han skrøt av arrangementet og fortalte at han hadde hatt en fin tur over fjellet hvor publikum langs løypa heiet på alle. Jeg kommer gjerne igjen hvis kalenderen min tilater det sa en blid sykkelminister.

Bildet: Samferdselsministeren i samtale med informasjonssjefen i Birken Randi Bolstad med Stein B Olsen i bakgrunnen.

IMG_8633_60068_JohnTrygveRo.jpg

John Trygve Rønningen (57), er en erfaren birkebeiner og har syklet birkebeinerrittet ved flere anledninger. Dette er første gang han sykler HalvBirken og vant med tiden 1:08:05 foran Knut Hoelsæter (36) på 1:08:14. -Det føles alltid bra med seier, sier han. Vonde bein gjorde at Rønningen valgte HalvBirken i år. Neste år håper jeg er tilbake til helBirken, det er mer status det, sier fornøyd vinner av HalvBirken.

DSC08033_LailaDoelhenHansen.jpg

Laila Døhlen Hansen (52), vant kvinneklassen i HalvBirken med tiden 1:19:26, foran Kirsti Høiholt-Vågsnes (17) på tiden 1:19:54.

-Det gikk veldig bra, det var bare å tråkke på, sier Hansen som også syklet HalvBirken ifjor. Hun anbefaler HalvBirken hvis man vil være med på et ritt som ikke er så tøft å sykle som selve birkebeinerrittet. Hun oppfordrer flere til å bli med.

DSC07995_Tandem_4228.jpg
Per Alfred og Siri Nordaune Holte, Fannefjord SK imponerte i klasse for Tandem med slutt tiden 3:03:41 som faktisk er tre sekunder raskere enn vinnertiden i Kvinner Elite. Dette må sannelig et godt samkjørt ektepar. DSC08027_Eirik-Rykhus.jpg
Vår tidligere eminente Telemarkkjører Eirik Rykhus valgte UltraBirken i år.  En godt fornøyd ultrarytter demonstrerer sans for posering i målområd. Eirik represententerer idrettslaget på sykehuset eller for å være korrekt SI aktiv Lillehammer.
 

DSC08040_JensMartinVesteraa.jpg
Jens Martin Vesterås fikk hjerteinfarkt i fjor vår. Han har på ingen måte satt seg ned. Han deltar i løp på beina og på sykling og nå altså Birkebeinerittet og på en respektabel tid for en 64 åring - 5:06:22. Det ble ikke noe merke i år, men har 5 stykk i banken så langt.
IMG_8512_Jon-Almaas.jpg

Jon Almaas var et stykke unna persen sin fra 2014, men han var godt fornøyd. Til stadionspeaker På Sjetne sa han at han i sin alder måtte regne med å gå opp 2 kg pr år noe som tilsvarer 2 minutter i tillegg pr kg - på fire år blir det 8 kg, avrundet til 10 minutter og det er innafor. Vi er ikke helt sikker på regnestykket, men som ledd i Almaas vanlige humor etter målgang lar vi det gå. Jon tok i alle fall sitt 5. merke og det var han nok fornøyd med.

IMG_8561_Even&JosteinKarsle.jpg
Even og Jostein Karslen, Lillehammer Skiklub ble behørig omtalt i lokalavisa GD på Lillehammer før helgen. De skulle sykle sitt første Birkebeinerritt på 84 km. De er har god erfaring fra området båder fra ski, løping og sykkel. De har vært med i UngdomsBirken opp igjennom, antakelig 5 ganger av 5 mulig. Imponernde start da de hånd i hånd syklet over målstreken på tiden 3:08:14 og 3:08:15 som holdt til en 19 og en 20. plass med Jostein dømt først i mål. Datamaskinen er nok ikke så fleksibelt at den klarte å dømme dem likt i mål.
IMG_8593_Fatbike.jpg
På et hjul med sin fatbike showet Michael Overbeck Cook skikkelig i målområdet. Han hadde eget multimediastunt av noe slag som hadde høyeste prioritet. Han forsikret at det gikk veldig fint å sykle over fjellet med denne doningen. Å håndtere sykkelen på et hjul, det kunne han.
IMG_8252_Kjell-ErikKristian.jpg
Kjell Erik Kristiansen var som vanlig tilbake som speaker. Han har en egen evne til å holde publikum orientert. Stemmen er kjent fra utallige idrettsarenaer i inn og utland.
IMG_8665_CarstenSkjeldbreid.jpg
Programleder Carsten Skjeldbreid syklet for Super Selma i Birken.  Her er han i målområdet intervjuet av stadionspeaker Pål Sjetne. Super Selma er et prosjekt som samler inn penger til nære pårørende som har alvorlige syke familiemedlemmer. Han hadde en fantastik tur over fjellet og var godt fornøyd med resultatet sitt. 
DSC08020_Arnt_Steinar-Olasv.jpg
Kroppsspråket taler sitt sanne språk. Arnt Steinar Olasveen, Lillehammer skiklub gleder seg over å være i mål etter en fin tur over fjellet.