Byen pyntes med flagg og vimpler og det er stor aktivitet i byen både denne lørdagen og hele påfølgende uke. Det er også 10. gang Sentrumsgateløpet arrangeres. Traséen er den samme, og det er både barneløp, 5 km og 10 km. Det er medaljer til alle og premiering til de tre beste i hver klasse – i tillegg er det trimklasse uten tidtaking. Ola Korbøl stakk av med Artillerioberstens Vandrepokal for herrer i fjor, og obersten har en ny vandrepokal klar i år.

Kongsvinger er stedet å ta med hele familien denne dagen. Her er det Kremmertorg, stort turnstevne i parken etter løpet, anderace i Glomma, gratis inngang på fotballkampen KIL-Start, i det hele tatt – byen  kommer til å syde av liv med idrett i fokus. 

k-kondis 20kb.jpgSentrumsgateløpet er et av Hedmarks tre kvalitetsløp. Kvalitetsløp-stempelet innebærer blant annet at løypene er kontrollmålte og at du som Kondis-medlem får 40 kr i rabatt på startkontingenten på både 10 km og 5 km. Starten går lørdag 15. juni kl. 12.00 (10 km) og 12.05 (5 km) for de voksne og kl.11.30 for barneløpet på 500 m. 

Heidi_Pharo_Karoline_Moen_Guidon_med_ pokaler.jpg
Heidi Dietrichson Pharo (til venstre) og Karoline Moen Guidon delte seieren i fjorårets 10 km på rekorsterke 35.43. (Arrangørfoto)

Samleside for Sentrumsgateløpet
Sentrumsgateløpets hjemmeside
Sentrumsgateløpets facebookside