Det største skiløpet uten ski og staver ble for 7. gang avholdt første lørdag i september, selvfølgelig i Ski. Dette er en folkefest hvor små og store kan delta i løp da distansene er både barneløp, 5 km og 10 km. Lokalsamfunnet stiller opp i god dugnadsånd med alt som må gjøres både før, under og etter løpet og til og med ordføreren bidrar med å dele ut deltagermedaljer og premier på podiet. Det er et rimelig løp hvor man får med seg både t-skjorte, goodiebag og deltagermedalje.

5 km
Løypa er forholdsvis flat og går kun på asfalt, så her er det gode muligheter for personlige rekorder. I kvinneklassen var det Anne Marie Nordengen Sirevåg fra Sportsklubben Vidar i klasse 14-15 år som vant med tiden 17:52 foran Ellinor Fossheim Solberg fra Skimt i klasse 11 år. Tredjeplassen gikk til Helene Groth fra Sportsklubben Kraft.  Totalt 279 løpere fullførte 5-kilometeren.

De to beste på 5 km sammen med ordfører Hanne Opdan. (Arrangørfoto)

I herreklassen på var det Simen Nieuwlaat fra Rygge IL som stakk av med seieren på tiden 16:46 foran Jan Billy Aas fra Kråkstad Friidrett som hadde en noe utradisjonell målgang hvor han stupte kråke over målstreken. På 3. plass kom Lars-Christian Simonsen fra Skiløperne.

5km menn.jpgDe tre beste på 5 km i herreklassen med vinnersjekkene. (Arrangørfoto)

10 km
Denne løypa går hovedsakelig på asfalt, men med innslag av sti i et skogparti. Løypa beskrives som verken veldig kupert eller flat, men det går litt mer ned enn det går opp. Selveste Kondis presidenten Tim Bennett var fartsholder på 10 km på tiden 50 min. Totalt 348 løpere fullførte 10-kilometeren.

20180901_155654.jpgJon Weydahl, kondisskribenten Isabel Aarnes og kondispresidenten Tim Bennett. (Foto: Isabel Aarnes)

På kvinnesiden var det Marit Haslie fra Drøbak-Frogn IL som tok en klar seier med tiden 38:54. Mens Kaja Stabursvik fra Capgemini Consulting tok 2. plassen og Therese Ødegaard fra Oslofjord triatlon tok 3. plassen. Therese Ødegaard skrev følgende på sin Instagramkonto etter lørdagens løp: ”Pre and post triatlon. Skiløpet 2016 på 56 min vs Skiløpet 2018 på 43 min og attpåtil en 3. plass”. En meget god fremgang på 2 år.

De tre beste på 10 km for damer. (Arrangørfoto)

I herreklassen var det Andreas Grøgaard fra Kragerø IF friidrett som sikret seg seieren på tiden 33:37. På 2. plass kom Geir Gjessing fra Oslo studentenes IK-friidrett. Mens Henrik Brøvig fra Oppegård IL tok 3. plassen.

De tre raskeste på 10 km herrer. (Arrangørfoto)

Pendlersprinten
Nytt av året var pendlersprinten som gjaldt de siste 300 meterne på både 5 km og 10 km løypa, Simen Nieuwlaat fra Rygge IL vant denne sprinten suverent på 33,8 sekunder.

Simen Nieuwlaat, som vant 5 km, var også suverent raskest på pendlersprinten. (Foto: Sportsmanden/ Frode Monsen)

Samlemedalje for Folloløpene
Men det var flere utmerkelser som skulle deles ut på denne dagen. For i 2018 har nemlig de fire Folloløpene; Vestbyløpet, Oppegårdmila, Blomstermila og Skiløpet gått sammen og designet en samlemedalje til de som gjennomfører alle disse fire løpene i samme sesong. Det var 14 personer som hadde gjort dette i 2018. Disse måtte også opp på podiet og få utdelt sine velfortjente medaljer.

Jan Billy Aas, undertegnede og Martin Hansen som stolt viser frem sine flotte samlemedaljer for å ha gjennomført de fire Folloløpene. (Foto: Isabel Aarnes)

Vi tar også med bilde av deltagerne til Villaenga Barnehage som vant pokalen til Follos sprekeste bedrift. (Arrangørfoto)