Pressemelding fra arrangøren:

For andre gang er Treungen NM-arrangør, og arenaen er en spektakulær trasé over blankskurte svaberg og med eventyrlige panoramautsikter underveis. 

Løpet som er 4,3 km langt og stiger 456 høydemeter, har standard klasseinndeling og fellesstart. Løyperekordene tilhører Tomas Bereket, Sportsklubben Vidar på 22.18 og Heidi Weng, IL BUL på 26.37.

Flere sterke løpere er påmeldt bl.a. tidligere norsk mester og europamester i motbakkeløp, Johan Bugge. På damesiden kan den lokale favoritten, Marianne Roe, bli norgesmester! Bø-jenta med tiendeplass i Skuggenatten Opp i 2015, seier i 2016 og andreplass i fjor har utviklet seg til å bli en av Norges beste terreng- og motbakkeløpere på damesiden. Individuell bronse og laggull i nordisk mesterskap i terrengløp og uttak til U-23 EM i friidrett i 2017 er sterke prestasjoner av friidrettsutøveren som representerer Skarphedin IL.

Det er også NM i veteranklassene, og Treungen ønsker alle veteraner velkommen til å kjempe om heder og ære. Med gode værprognoser håper arrangøren på folkefest. Årets Skuggenatten Opp er det andre løpet i motbakkeløpcupen 2018 som består av fem løp.

Torstein_Tengsareid_2017_skuggenatten_opp_foto_arrangoeren.jpg
Torstein Tengsareid som vant Skuggenatten Opp, er også påmeldt i år og vil nok være med å kjempe om NM-medaljene. (Foto: arrangøren)