Løpet var personlig rekord med nær ti sekunder for Sondre som så sent som tirsdag kveld løp på 13.31.71: Sterke tider av Moen og Hynne i Sveits

Den gamle persen var seks år gammle og lød på 13.30.22. Med dette løpet avanserte også Vidar-løperen til 4. plass på den norske statistikken over alle tider med bare norgesrekordholder Marius Bakken (13.06.39), Sindre Buraas (13.11,96) og Are Nakkim foran seg på lista. VM-kravet til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) lyder på 13.22,60.

Nordstad Moen er allerede kvalifisert seg til  maraton i VM i London i august, men trønderen prioriterer ikke den distansen i dette mesterskapet. Hans mål har vært å kvalifisere seg på 10.000 meter som et ledd i maratonsatsingen.

Det var nordmenn i aksjon i mange av heatene denne kvelden for friidrett i belgiske Heusden-Zolder, og det ble notert både personlige rekorder og årsbeste tider bl.a. a Thomas Roth som tok 3. plassen i A-finalen på 800 m med 1.49.27 med bror Andreas bare sju hudredeler bak.

På 1500 m løp Ferdinand Kvan Edman inn til 2. plass i sitt heat med årsbeste med 3.44.25. På 5000 m løp Gular-trioen Per Svala, Marius Vedvik og Bjørnar Sandnes Lillefosse alle inn godt under 14 minutter i C-heatet på distansen hvor forøvrig Sondre Nordstad Moen løp i B-heatet.