Forrige helg ble NM terreng kort løype avholdt i Bergen, men det er et større startfelt og flere svært habile løpere som skal i ilden i den lange løypen. 

Fra NM i kort løype:
Bjørnar Sandnes Lillefosse ble norgesmester i terrengløp
Ine Bakken kopierte farens NM-tittel i terrengløp
 

Løypa går nordøst for Monolitten i Frognerparken, og det løpes en rundløype á 2 kilometer, slik som i 2019. Både start og målgang er ved den såkalte Hundesletta. Videre løper man nedover i retning Skøyen skole og Den engelske park, før løypa etter hvert snur nordover igjen og den lengste og bratteste stigningen kommer. Underlaget består for det meste av grus og gress. Det er Sportsklubben Vidar som står for arrangementet.
 

Påmeldte deltakere

Selv om de aller største løpestjernene er fraværende, kommer det mange raske og formsterke løpere til start. Sigrid Jervell Våg, Maria Sagnes Wågan, Ine Bakken og Mathilde Theisen er fire løpere som helt sikkert vil kjempe høyt oppe, og gullet kan absolutt havne hos en av disse. Kvinnene løper 3 runder, altså 6 kilometer.

Blant herrene, som løper 10 kilometer, er det også mange sterke navn. Marius Vedvik har plukket NM-medaljer gjennom mange år, og blir nok å regne med også i år. Bjørnar Sandnes Lillefosse er også høyaktuell, og vant forrige helgs NM i kort løype. Vi får også se Erik Udø Pedersen, Sigurd Ruud Skjeseth og Senay Fissehatsion i aksjon, og alle har løpt godt i år. Så må det også nevnes at vår norske verdenscupvinner i orientering, Kasper Fosser, stiller til start. Han kan absolutt også kjempe helt i toppen.
 

Det blir også spennende å følge løperne i junior- og ungdomsklassene, hvor vi har mange svært lovende utøvere på blokka. 

Program for NM:
Kl. 10.30 Åpning
Kl. 10.45 UM J 15-16 -17 år -KJ- kv50+, 4 km
Kl. 11.20 UM g 15-16-17 år, 4 km
Kl. 11.50 MJ-MV 50+ , 6 km
Kl. 12.40 KS-KV 35-49 år, 6 km
Kl. 13.30 MS-MV 35-49 år, 10 km

Løpene sendes direkte på Direktesport HER
(krever abonnement på en av landets A-media-aviser eller Nettavisen) 

Startlister og etter hvert også resultater

Alt om NM i terrengløp i Frognerparken 2019 hvor Therese Johaug vant

NM i terrengløp 2019 Foran f.v. Senay Fissehatsion, Kasper Fosser, Ådne Andersen og Henrik Ingebrigtsen
Fra NM lang løype i 2019. Kasper Fosser ledet an og ble til slutt nummer fem. Hva kan den nybakte verdenscupvinneren i orientering klare i år? (Foto: Stian Schløsser Møller)
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957