Toppbildet: Therese ca halvveis på sine 161 kilometer (foto: Bjørn Hytjanstorp).

Løypa i Arvika gikk dels på veg, dels i terreng - og er absolutt ingen lett løype. Med 185 høydemeter pr 10-kilometersrunde blir det totalt 2 960 høydemeter som skal forseres. Der var vinterlige forhold med snø både på veger og i terrenget.

100 miles
Thereses vinnertid er den klart raskeste 100-milestid noensinne av en norsk løper. Tidligere bestetid er Sharon Broadwells 25:19:27 fra Lake Tahoe USA i 2007, men i en tøffere løype. Tre dager før løpet i Arvika fikk Therese bekreftet at hun er tatt ut til VM 24-timers i Torino i april, og på strak arm bekreftet hun solid form og utholdenhet.

- Dette var min første 100-miles og jeg er veldig fornøyd med 19 timer og 20 minutter i skau og snø, sier Therese. - Måtte sette meg ned på rumpa og slippe meg ned i de mest kuperte områdene... derfor ekstremt fornøyd med å klare mål 1: Fullføre, og mål 2: Under 20 timer. Å vinne var bare bonus

Se 100-miles-statistikken HER.

På plassen bak Therese kom Oslobosatte Linda Bengtsson (hun som vant Oslofjorden Rundt 175 km i fjor høst) på sterke 20 timer og 30 minutter.

Therese Falk er ikke i slekt med den svenske herrevinneren Andreas Falk, at Falk & Falk vant er derfor mest en kuriositet i år som i fjor (da begge vant 50 miles).

Jimmy Vika.jpgJimmy Vika fra Holmestrand Ultraløperklubb (bilde lånt fra Facebook) løp inn til 5. plass i et felt med mange sterke svenske løpere. Med tiden 18:10:00 var han 2:09:00 etter den svenske landslagsløperen Andreas Falk.

På Facebook skriver en fornøyd løper;

- Fy fader jeg har kjempet for denne medaljen (se bilde). 5. plass totalt og storfornøyd. Jeg var til de grader i kjelleren og sovnet i fosterstilling på et fellestoalett. Takk for all støtte i dag!

50 miles
Klubbvenninnene Cathrine Holme og Anne Britt Bringedal delte seieren i kvinneklassen på 50 miles med 9:20:00, altså en anelse høyere snittfart enn Therese hadde på den doble distansen. Sterkt løpt av begge to. På denne distansen var også Grzegorz Gucwa med og fullførte på tiden 11:26:00 som var hans debut på 50 miles i hans femte ultraløp.

Alle foto: Bjørn Hytjanstorp

Selv dagens raskeste løper, Andreas Falk, måtte slite i de bratteste motbakkene.

Forøvrig så konkurrentene bare hælene til Andreas.

Cathrine Holme på et luftig strekk langs Kyrkviken, en del av Glafsfjorden.

Anne Britt Bringedal delte seieren på 50 miles med Cathrine Holme.

Marcus Einasson vant herrendes 50-miles.

Oooops....

Daniel Ljungdahl var en av mange som valgte å ake ned skrenten. Det er ikke "bare-bare" å hoppe ned når man har stive bein etter 100 km +

I fjorårets løp var det 4 deltagere på 50 miles, i år økte til 9 deltagere. Det nye 100-milesalternativet ble derimot en større suksess med 31 startende, så da er vel løpet kommet for å bli (?).