Erik Lomås, som satsa fotball så seint som i fjor, har virkelig fått vist at han også har potensial som løper. Et uttalt mål er å løpe mila under 30 minutter, og han nærmer seg stadig. Nå mangla det mindre enn 22 sekunder for 24-åringen som for ni år siden slo Filip Ingebrigtsen og tok gull på 2000 meteren i UM

Bakover til Erik Sakshaug på andreplass var det 33 sekunder. Meget bra løp også 19-åringen Narve Gilje Nordås som ble nummer tre med 30.54,15.

I kvinneklassen gikk de to første plassene til meget unge løpere. Mariann Roe er bare 20 år, men tok nå en klar seier med 35.11,84. I fjor løp hun 10 km gateløp på 35.13, så slik sett kan vi kalle det en liten pers. Kristin Andrea Salvesen på andreplass er to år yngre enn Roe, og hun ble nummer to, drøye 2 minutter bak. Marte Flatlien ble nummer tre, ytterligere 10 sekunder bak.

I tillegg til eliten var det tre heat med trimmere på stort sett høyt nivå. I alt fullførte 66 løpere 25 runder hver rundt stadion i Kristiansand. Løpsleder Finn Kollstad rapporterer om fin stemning og gode løpsforhold med 15 varmegrader og bare 2-3 sekundmeter vind.

Det var sol og gode løpsforhold i Kristiansand da 66 løpere tok seg til mål på Stadionmila. (Foto: arrangøren)