Løpere fra 20 land er påmeldt mesterskapet som i tillegg til Sky-løpet består av Sky Ultra som er 65 km langt og har 6500 høydemeter. Langløypa går fredag 19. november og den korte dagen etterpå. Dermed blir det nok få, om noen, som løper begge distansene. 

EM i Skyrunning blir arrangert annethvert år, og dette er tiende gangen mesterskapet avvikles. EM er lagt inn i Pisao Extreme som er et åpent løp, men mesterskapsløperne vil ha separat start. I det åpne løpet er det også kortere tilbud på 24 og 14 kilometer. 

Stian Angermund har løyperekorden i den lange løypa og vet han trives godt i dette terrenget. 

– Jeg gleder meg til å delta i Skyrunning igjen. Det er en fantastisk form for løping. Jeg liker det når det er ulendt og bratt. Jeg har løpt ultradistansen i Pisao Extreme to ganger før, men i år vil jeg stille i Sky – 35 km med 3500 høydemeter opp og ned, forteller Stian til arrangøren. 

Til Kondis utdyper han: 

– Etter finalen i Golden Trail Series har jeg gjennomført en avkoblingsperiode. Det er tre uker der jeg kobler av fysisk og mentalt ifra løping. Nå er jeg i min andre uke med løping etter denne perioden. I går løp jeg den første hardøkt etter oppstarten av løpingen igjen. Det kjentes ok ut. Målet for løpet blir å få en god gjennomføring. Om alt klaffer, vil nok det være mulig å konkurrere om toppen av pallen.

Stian Angermund er ikke sikker på hvor hard konkurransen blir, men siden dette er det eneste fjelløpsmesterskapet i år, blir det nok mange som ønsker å kjempe om medaljene. I tillegg til Stian deltar Linnea Vallhovd og Sylvia Nordskar på 35 kilometeren. Anders Kjærevik og Fredrik Askeland stiller i ultraløpet. 

– Anders har i lang tid imponert med å løpe enormt godt i utforbakker, men i den senere tid har han også begynt å opp farten oppover. Han kan det bli spennende å følge på fredag, forteller Stian Angermund.

Anders_KJærevik_Torvikbukt_2020_nedover_foto-Daniel-Kvalvik.jpg
Anders Kjærevik er kjent som en råtass nedover, men nå er han blitt en så generelt sterk løper at han kan bli en faktor i teten i ultraløpet. (Foto: Daniel Kvalvik) 

Sylvia-nedover.jpg
Sylvia Nordskar viste god form da hun vant NM terrengultra utenfor Molde tidligere i høst. Nå får hun prøve seg mot enda bedre motstand. (Foto: Stian Drogseth)

Stian-Angermund-Vik-foto-Fritz.jpgStian Angermund fotografert i området der EM-løpene skal foregå. (Foto: Fritz / Pisao Extreme)

Pisao-Extreme.jpg
Løypeprofilen på den 35 km lange løypa er heller brutal. På en av kilometerne skal hele 339 høydemeter forseres. (Foto: arrangøren)


Tidligere forhåndsomtale av mesterskapet på kondis.no

Forhåndsomtale hos Det internasjonale Skyrunningforbundet

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957