Som det står i arrangørens løpsprogram, markerer Moaløpet for mange mosjonister og friidrettsutøvere slutten på løpssesongen, mens det for skiløperne markerer starten. Mange i sistnevnte kategori benytter løpet som en formtest nå like før skisesongen stakes i gang.

Løpet arrangeres med hele fem forskjellige distanser ut ifra aldersklasser. Barn 0-7 år løper en runde på 500 meter, 8-11 år løper 1,2 km, 12-13 år 2,4 km, 14-15 år 3,2 km, mens de fra 16 år og oppover løper 5 km.

Det var som nevnt mange unge løpere på startstreken lørdag, og en av de som imponerte mest var Ina Halle Haugen fra Stavern. Ina gjorde som sin mor Gunhild har for vane å gjøre, hun viste konkurrentene ryggen! Ina vant 2,4 km for J13 med tiden 8.23.

På den lengste distansen ble det et svært tett oppgjør mellom Inas storebror Simen (17) og Stian Christoffersen (20), begge fra Runar. De to løp sammen hele veien og det endte med et spurtoppgjør hvor det var Simen som trakk det lengste strået. Han var en snau meter foran Stian over målstreken. Begge fikk registrert sluttiden 15.51. På tredjeplass fulgte Pål Suhrke fra Oseberg Skilag på 17.38.

Som om ikke det var nok vant Gunhild Halle Haugen kvinneklassen for syvende år på rad! (Totalt har hun vunnet Moaløpet hele 8 ganger). Hun løp på 18.39 og vant foran Brita Cecilie Mustad, Langesund Sykle- og Triathlonklubb, på 19.09. Brita kom rett fra seier i motbakkeløpet Kyrkjebygdheia Opp lørdag 8.oktober. På tredjeplass fulgte Siri Rostoft fra BUL på 19.43.

Det ble satt én ny løyperekord for dagen. På 3,2 km løp Petronella Tordsdatter Halle styggfort og senket den forrige rekorden med hele 45 sekunder ned til 11.22. Også nr. 2 og 3 i klassen (J14), hhv Mari Roligheten Ruud og Ingrid Bergene Aabrekk, løp under den gamle rekorden, med 11.28 og 11.47.

Ellers ble det fremvist mye god innsats og strålende løping i alle aldersklasser.

Alle resultater fra Moaløpet 2016

Totalt var 336 løpere påmeldt, noe som er en liten nedgang fra i fjor. Moaløpet føyer seg dermed inn i rekken av løp som har hatt en liten tilbakegang i antall deltagere de to siste årene. Denne helgen kolliderte løpet med Re-Mila, som arrangeres søndag, og det kan nok forklare litt av nedgangen. Synd for Moaløpet som er et flott løp som arrangeres i vakre omgivelser og på nydelig underlag.

Over 300 deltagere er fortsatt er pent deltagerantall, og det var også svært god stemning blant de tilstedeværende både før, under og etter løpet.

Noen bilder følger nedenfor, ellers finner man flere bilder på Moaløpets facebookside.

Start_12.jpgFra starten på 2,4 km for jenter/gutter 12 år.

Start_13.jpgStarten for J/G 13 år. Midt i bildet ser vi Ina Halle Haugen med startnr 292. Helt til høyre Gabi Sørvik-Hansen (startnr 283) som ble nr 2. Nr 3 ble Vilde Langevei Halle (startnr 288). Gutteklassen ble vunnet av nr 271 Tinus Bergh Pedersen fra Oseberg Skilag.

Fredrik_Torjuul.jpgFredrik Torjuul, Oseberg Skilag, ble nr 2 i G12.

Linnea Louise Klingberg vant klassen for J12 5 sekunder foran Mari Kålås Abrahamsen.

1415.jpgHer ser vi feltet for 14- og 15-åringene ca 300 meter etter start på sin 3,2 km. Amund Aalvik leder an. Han blir til slutt nr 2 i G14 bak Markus Mæland (startnr 298). I oransje overdel ser vi vinneren i klasse G15, Henrik Marius Laukli. Tidene til disse 3 ble hhv 10.55, 10.52 og 10.44, gode tider i en kupert 3,2 km-løype.

Til slutt noen bilder fra premieutdelingen. Her J12: 1. Linnea Louise Klingberg. 2. Mari Kålås Abrahamsen. 3. Mina Sofie Kjærås Moland.

J13: 1. Ina Halle Haugen. 2.Gabi Sørvik-Hansen (ikke til stede ved premieutdelingen). 3. Vilde Langevei Halle.

G14: 1. Markus Mæland. 2.Amund Aalvik. 3. Ole Tafjord Suhrke.

Pallen_14_jenter.jpgJ14: 1. Petronella Tordsdatter Halle (ikke til stede). 2.Mari Roligheten Ruud (ikke til stede). 3. Ingrid Bergene Aabrekk.

G15: 1. Henrik Marius Laukli. 2. Eivind Brandsæter. 3. August Setlo.

En vinnertrio fra Stavern og Runar: Simen, Ina og Gunhild Halle Haugen.