ALLE FOTO EVA HOLØYEN. 


Det var rundt 24 personer som løp 3000 meter og 23 som løp 5000.

– Jostein, som vi har fulgt i Kondisartikkel tidligere, perset med 2.28 på 3000 meter siden mai. Det er en imponerende framgang. Ellers var det flere som bare kom for å delta, uten å jage bestetid, sier Sol Hagen som er en av trenerne for gruppa. 

Hun trekker også fram Karen Sagberg  som kom for å være med etter et lengre skadeavbrekk. 

– Karen har savnet Kondistreninga, både treningene og folkene, så mye at hun kom på forrige trening, for å «gogge» intervaller og bare være med i gruppa igjen. I går kom hun og deltok på 3000 meter selv om hun ikke er helt klar til å løpe så langt. Hun tok det som en intervalløkt, med litt gåpauser innimellom. Veldig gøy å få tilbake slike deltakere, sier Sol.

Også Stig Sjølstad kom innom for å få en grei gjennomkjøring. 

– Han løp i går kontrollert inn på 12 minutter, men kunne helt sikkert løpt raskere om han hadde gått inn for det, sier hun.

Fornøyde

Kondistrenerne er svært godt fornøyd med deltakelsen. I tillegg til at det kom mange deltakere kom det også noen som bare var med for å heie fram sine respektive. 

– Vi kjenner absolutt på at vi har skapt ei løpegruppe hvor folk føler tilhørighet og samhold i tillegg til løpeglede og klubbfølelse. Mange løp i den grønne bartetrøya vår, og de som kom løpende til banen eller valgte å varme opp langs gangveien hadde iført seg Kondistreninga Trondheim sin refleksvest. Dette vitner om at folk er stolte av og gjerne vil vise frem at de er en del av denne fantastiske løpegruppa, mener Sol.

– Det er spennende å løpe på bane, og det er lett at man får respekt for de som løper fort. Men når man deltar i løp, som gårsdagens Kondisløp, har alle like stor rett til å løpe i bane én uansett tempo, da er det de som kommer bakfra som må løpe forbi på utsiden, sier hun. 

Fartsholder på 5000 meter

Stian Wikdahl hadde på forhånd tatt på seg å være fartsholder for de som ville løpe 5000 meter på 21 minutter. 

– Stian holdt jevn fart, men pga. litt GPS-problemer på banen, så ble tiden hans 21.18. Men det var det ingen som brydde seg om, han gjorde en kjempeinnsats, og det er veldig sympatisk å stille opp på løp kun for å hjelpe andre. Vi vil derfor rette en stor takk til Stian som tok på seg dette oppdraget, sier Sol.

Kondistreninga Trondheim har tidligere pleid å arrangere 3000 meter testløp på våren og høsten

– Dette er nok noe vi kommer til å fortsette med. Det er litt ekstra spenning når man kaller en trening for «testløp». Da får deltakerne kjenne på adrenalinkick og virkelig få testet formen og prøve å sette rekorder om man ønsker det. Uansett om det blir rekord eller ikke gir det deltakerne stor tilfredsstillelse, mestringsfølelse og store smil om munnen å løpe over målstreken etter endt distanse, sier Sol.


Kondistreninga Trondheim løper Kondisløpet på bane
Perset: John O. Johnsen i grønn Kondstreninga Trondheim-skjorte løp både 3000 og 5000 meter. John perset på 3000 meter og var godt fornøyd. Etterfulgt av Johnny Husby i blå/svart jakke som løp inn til ny pers på 5000 meter.

Casper Bergmann Henriksen i grønn Kondistreninga-trøye etterfulgt av Jens Bitnes i svart. Kondistreninga Trondheim løper Kondisløpet på bane
Faste deltakere: Casper Bergmann Henriksen i grønn Kondistreninga-trøye etterfulgt av Jens Bitnes i svart. Begge er ofte å se på Kondistreninga Trondheim sine treninger.


Kondistreninga Trondheim løper Kondisløpet på bane
Sprekinger: Jorid Sunnset i godt driv på oppløpet er etterfulgt av Øyvind Sliper Jakobsen i grå jakke, Stian Wikdahl i svart, Sol Hagen i grønn Kondistreninga-trøye. Sol imponerende med en tid rett over 21 minutter på 5000 meter. Det ble ikke pers, men hun var likevel godt fornøyd.

Kondistreninga Trondheim løper Kondisløpet på bane
Fast deltaker: Mark Thompson, i grønn Kondistreninga-trøye, er ofte å se på Kondistreninga Trondheim sine treninger.

Kondistreninga Trondheim løper Kondisløpet på baneBestenotering: Første runde av 5000 meter med Tone Nikolaisen Schultz i front. Hun satte en god bestenotering på distansen. 

Ønsker du å prøve deg på en av distansene i høstens Kondisløp, finner du all informasjon du trenger her. 

Som medlem i Kondis får du fra 40 til 80 kroner i rabatt når du melder deg på.

Her kan du lese om våre gode medlemstilbud og tegne medlemskap i Kondis. 

Kondistrener Sol Hagen i Kondistreninga Trondheim er Kondisambassadør. Alle som oppgir hennes ambassadørkode, 404, ved innmelding får 100 kroner i avslag på innmeldingsprisen.