"All time high", sa løpets grunnlegger, Tomas Pinås, i en kommentar til Kondis etter løpet, og det er vanskelig å være uenig. Når til og med værgudene viste seg fra sin beste side var det bare fornøyde løpere å se både før, under og etter løpet i Holmestrand sentrum lørdag. Skydekket lettet og solen tittet frem i god tid før maraton- og halvmaratonløperne skulle legge i vei kl 11.00.

Halvmaraton og maraton

Det ble løpt fort på alle distanser. Jarle Wermskog, Royal Sport, vant halvmaraton på 1.11.19, mens kvinneklassen ble vunnet av Adele Flakke Johannessen, SK Vidar, på 1.24.50. Begge tidene er de tredje beste på norsk jord i år av hhv en norsk mann og kvinne. Begge tok også steget opp fra det nest øverste trinnet i fjorårets løp. På plassene bak Wermskog fulgte Johannes Gunerius Andås, Kristiansand Løpeklubb, og Runar Sæther fra SK Rye, mens Marie Danielsen og Kirsti Skåtøy, EIK Friidrett, kompletterte pallen for kvinner.

Maraton ble vunnet av Rune Solheim som konkurrerer for Olympia Sport. Han løp på 2.44.27 og vant med det foran fjorårsvinner Odd Ivar Solvold og Frank Løke. Mari Kråkemo Finnerud ble best av kvinnene på 3.09.23 foran Marion Hobøl Bjørnerud og Karen Marie Løwe.

5 og 10 km

Noen timer senere gikk startskuddet for 5 og 10 km. Her ble det også løpt fort fra start. Ronny Losoa, Modum FIK, vant 5 km på 15.38 foran Abdullahi Hassan Ali, Tjalve, på 15.47 og Eimantas Petrulevicius, som var et stykke bak de to beste med 17.48.

15 år gamle Emilie Mo (født i desember 2001), SK Vidar, var klart raskest av alle jenter/kvinner på sterke 18.17. Bak fulgte Victoria Nordby Kristoffersen og Elisabeth Klepp Grytnes.

Det gikk også raskt unna på 10 km som ble vunnet av Ole-Petter Fjeld og Runa Falch på hhv 32.21 og 34.17. Ser vi på statistikken så er Ole-Petters tid den tredje beste på norsk jord i år (han har også selv løpt raskere med 31.54 på Gran Canaria), mens Runas tid er årsbeste på 10 km for kvinner iht Kondis' oversikter (oppdatert pr 24.mars).

Noen bilder fra løpet følger nederst i artikkelen. Det er dessverre ikke mange bilder fra 5 og 10 km da Kondis' representant selv var ute i løypa og testet forholdene.

Men vi fikk da i det minste bekreftet den gode stemningen blant både løpere, publikum og meget serviceinnstilte hjelpemannskaper langs løypa. Arrangør Janne Hjemtvedt oppsummerer også dagen kort og greit: "Fine folk, bra stemning og godt vær!"

Ellers kan vi henvise til arrangementets facebook-side hvor man finner både bilder og diverse videoklipp fra løpet.

Alle resultater fra Holmestrand maraton 2017

Noen inntrykk fra løpet. (Alle foto: Geir-Morten Hansen)

Jarle Wermskog tok initiativet fra start og skulle vise seg å være den sterkeste halvmaratonløperen i Holmestrand lørdag.

Johannes Gunerius Andås fra Kristiansand Løpeklubb tok 2.plass.

Adele Flakke Johannessen vant halvmaraton etter 2.plass i 2016.

Marie Danielsen løp flott og tok 2.plassen på halvmaraton.

Rune_Solheim.jpgRune Solheim gir tommelen opp ca 300 meter før han løper inn til seier etter 42,2 km.

Odd_Ivar_Solvold.jpgOdd Ivar Solvold vant i fjor og ble nr. 2 i år.

Mari_Finnerud.jpgMari Finnerud viste god form og vant maratondistansen i Holmestrand.

Karen_Marie_Lowe.jpgKaren Marie Løwe ble nr. 3.

Runa_Falch.jpgRuna Falch i godt driv 200 meter før målgang på årets raskeste 10 km.

Abdullahi_Hassan_Ali.jpgAbdullahi Hassan Ali ble nr. 2 på 5 km for menn.

Stine_Haugland.jpgEn av dagens mange halvmaratonløpere, Stine Haugland, i fint driv. Tiden ble 1.34.19 som holdt til en fin 5.plass.

Dagens mest imponerende innsats ble levert av Randi Røberg som gikk en hel halvmaraton fra start til mål!

Sprek familieinnsats av familien Bjørnestad fra Tjøme Løpeklubb. Mens pappa Thomas var ute og løp 10 km, tok mamma Cathrine med seg jentene sine, Frida (til høyre) og Siri-Emilie (i midten) på 5 km. Siri-Emilie, som fyller 10 i år, løp sitt livs første 5 km og var, med god grunn, godt fornøyd med egen innsats.