Fra før hadde Amalie 16.51 som bestetid, oppnådd i Norgesløpet i fjor. Nå løp hun altså 48 sekunder fortere, og sjøl om tida ikke vil komme på de offisielle statistikkene, vitner det om en solid forbedring gjennom vinteren. 

22 år gamle Amalie Sæten løp veldig jevnt med en sterk siste 1000 m. Hun hadde ifølge sin egen Strava-konto følgende km-tider: 3.12 - 3.15 - 3.15 - 3.15 - 3.04. Løpet foregikk i den kontrollmålte traseen til Perseløpet på Jessheim, og forholdene var gode med 14-15 varmegrader, sol og en ikke alt for sterk bris. 

Hele løpet kan sees hos NRKs Instagram-konto kommentert av Jann Post: 
Del 1
Del 2


Saken fortsetter etter bildet
Amalie_Saeten_foto_Hans_Joergen_Borgen_DSC_3446-001.jpgAmalie Sæten avslutta med en sterk spurt, og da var det godt å sette seg litt ned etter målgang. (Foto: Hans Jørgen Borgen) 


Amalie Sæten kvikna fort til etter den tøffe gjennomkjøringen og var veldig godt fornøyd med løpet. 

- Jeg følte meg bra underveis og det fungerte fint i dag. Er litt sjokka over at det gikk så fort, men jeg har fått kontinuitet på treninga i vinter og tatt et steg på kondisjonsbiten. Jeg har for så vidt sett det på trening, men det er litt digg å få det bekrefta, fortalte Amalie til NRK etter løpet. 

I fjor var det bare Karoline Bjerkeli Grøvdal som løp fortere på 5000 m på bane enn det Amalie gjorde nå. 16.03 er også 36 sekunder bedre enn fjorårets beste norske 5 km-tid utenfor bane. Det sier noe om nivået på løpet til Amalie Sæten.

Ned til EM-kravet på 5000 m var det heller ikke så langt. Det var på 15.50 - inntil mesterskapet i Paris dessverre ble avlyst. Det blir definitivt spennende å følge Ull/Kisa-løperen videre når det forhåpentligvis etter hvert også blir arrangert en god del offisielle løp. 

Hans Jørgen Borgen sitt bilete.
Amalie Sæten blir intervjua av NRKs Jann Post etter løpet. (Foto: Hans Jørgen Borgen)
 

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957