De olympiske lekene i Tokyo nærmer seg og det sveitsiske løpemerket On har gjennom de siste to årene derfor utviklet en maratonsko etter tilbakemeldinger fra eliteløpere. Blant disse finner vi sveitsiske Tadesse Abraham som i EM i Berlin 2018 tok sølv på maraton og ble nummer 9 på samme distanse da VM ble arrangert i Doha 2019

(Saken fortsetter nedenfor bildet)
EM-friidrett-2018-Berlin-KD-81229- Foto_Bjørn_Johannessen.JPG
Medaljevinner: Tadesse Abraham, som tok sølv på maraton under EM i Berlin 2018, er blant eliteutøverne som har vært med i utviklingsprosessen av nye On Cloudboom Echo. (Foto: Bjørn Johannessen)

Videreutvikling av fjorårets modell
I fjor testet Kondis forgjengeren, On Cloudboom, og  den gang skrev tester Tim Bennett følgende: 
"Speedboardplaten av karbon, kombinert med skyene, kommer veldig til sin rett i høy fart. Sålen er også avrundet og gjør at du ruller raskere gjennom steget. Totalen er at skoen er gøy å løpe med."

(Saken fortsetter nedenfor bildet)
On-Cloudboom-Echo-bottom.jpg
Støtdempende "skyer": I sålen har Cloudboom Echo de karakteristiske "skyene", eller putene, til On som  bidrar til økt støtdemping. (Foto: produsenten)

Cloudboom Echo er en videreutvikling av fjorårets modell, basert på utøveres tilbakemelding. Dette har, ifølge produsenten, blant annet resultert i en ny utforming av karbonplaten, forbedret mellomsålemateriale, bedre demping i forfoten og bedre friksjon på yttersålen. Og resirkulert materiale i overdelen. Sammenlignet med forgjengeren, Cloudboom, har høyden på mellomsålen økt (fra 30/21 mm til 35/27 mm) samtidig som vekta har blitt noe mindre (gått fra 225 til 220 gram). Dette ifølge tall fra produsenten. Totalt skal alt dette gi en helt ny løpsfølelse. 

Foreløpig har det kun vært eliteutøverne til On som har hatt tilgang på skoen, men 22. juni lanseres den verden over. Prisen er forventet å ligge på 270 USD. 

Kondis vil komme tilbake med test av den nye skoen. 

On-Cloudboom-Echo-top.jpg
Resirkulert: Overdelen på Cloudboom Echo er miljøvennlig og laget av resirkulert materiale. (Foto: produsenten)
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957