Med over 270 trimmere på toppen var det god stemning når konkurranseklassen startet. Vinneren av 5 km i Knarvikmila, Svein Roar Kvamme, fikk æren av å bli den første vinner i Storset Opp. Den ferske løyperekorden er nå 11.46 for gutten som er fra Lindås, men løper Norna Salhus.

Nærmest fulgte annen sambygding og kanskje enda mer nabo til Storset Opp, Halfdan-Emil Færø, som løper for Varegg. Han kom i mål drøye 20 sekunder bak vinneren. Espen Roll Karlsen fra Gneist ble nummer tre.

I kvinneklassen fikk vi en tøff fight mellom to av Hordaland sine beste motbakkeløpere, Anita Iversen Lilleskare fra BFG Bergen løpeklubb og Eli Anne Dvergsdal fra Gular. Førstnevnte spurtet best og knep seieren med et sekund. Begge var godt fornøyd, Anita med seieren og Elia Anne at hun nå er på rett vei etter influensaen som satt en stopper for vinnerplanene i Stoltzen.Vinnertiden til Anita ble 13.56.

3. plassen gikk til Christina Ellefsen Hopland fra Varegg på 14.26, også det en av Hordaland sine beste motbakkeløpere.

Det flotte høstværet hadde nok mye å si for suksessen. Men samtidig var det også lagt til rette for at det skulle bli en god opplevelse for løperne med god speakertjeneste og forfriskninger til dem som hadde tatt seg opp de ca 200 høydemetrene fra Bjørsvik til Storset.