Både NM terrengløp korte distanser og NM terregultra har i utgangspunktet fri påmelding. Det ligger derfor an til stor deltagelse i både Larvik om 50 dager og i Kristiansand om 71 dager. 

NM terrengløp i Larvik
NM terrengløp korte distanser arrangeres av Larvik Turn & IF 6. april i Bøkeskogen, der det også vil være NM veteran, NM Junior, og UM terrengløp. Senior og veteran herrer løper 2800 meter, mens de øvrige løper 1900 meter. Dagen etter er det NM terrengløp stafetter for 2 mannslag (6x900 meter).

Vi kommer mer tilbake til dette mesterskapet i en senere omtale.
Arrangørens hjemmeside

Kondis.no fra NM 2018 (Osterøy): 
Erik Udø Pedersen og Sigrid Jervell Våg ble norgesmestre i terrengløp​ 
(link til mange reportasjer fra samme mesterskap)

Fra den idykliske Bøkeskogen der NM-terrengløp arrangeres i begynnelsen av april. (Arrangørfoto)


NM terrengultra i Kristiansand
NM terrengultra er lagt til det årlige ultraløpet KRSUltra på 60 kilometer der start og mål er i byen og med løyper i det flotte terrenget på begge sider av Otra. Det er også konkurranse (ikke NM) på 21 km der det løpes i sin helhet i Bymarka vest for Otra. Løpsdatoen er 27. april.

I fjorårets KRSUltra var det 135 som fullførte ultradistansen. Så langt i år er det 127 påmeldte (230 inkl 21-kilometeren) til årets løp - nesten dobbelt så mange som på samme tidspunkt i fjor. Totalt på begge distansene var det 311 startende og 296 fullførende i fjor, så kanskje kan man nærme seg 500 i år? 

Trappeklatring på Odderøya var et nytt innslag i årets alternative løype. Arrangørfoto
Fra fjorårets løype på Odderøya. (Arrangørfoto)

Originaltraséen i år
I fjorårets KRSUltra (14. april) var det fortsatt så mye snø i deler av terrenget at løpet måtte flyttes til en reservetrase med tre runder på Odderøya sør for sentrum. Hva med i år, lurte vi på?
- Vi er ikke spesielt bekymret for å ikke å kunne bruke opprinnelig trasé med tanke på at vi har flyttet oss så langt ut i april vi kan. Samme dato i fjor med rekordmengder med snø hadde gått helt fint, sier løpsleder Thomas Øderud til kondis.no. 

Veteranklasser i NM
I motsetning til i NM terrengløp korte distanser er det ikke UM og junior-NM i NM terrengultra, men veteran-NM blir det, slik det alltid bruker å være på ultraløpsmesterskapene. 

Arrangørens hjemmeside
KRSUltra 2017: Fire sterke løyperekorder i KRSUltra 60+21 km
KRSUltra 2018: Erika Wollner og Simon Karlsson vant KRSUltra

Tidligere NM-vinnere terrengultra:

ÅR ARRANGEMENT GULL KVINNER GULL MENN
2016 Hornindal Rundt Malene Blikken Haukøy Lars Erik Skjervheim
2017 Telemarks Tøffaste Helen Martinsen Tom Erik Halvorsen
2018 Meråker Mountain Challenge Henriette Brynthe Hallvard Schjølberg
2019 KRSUltra    

NM-vinnerne er automatisk kvalifisert til neste års VM terrengultra.

Hans_Kristian_Smedsrød_i_farta.jpg
Hans Kristian Smedsrød vant KRSUltra på ny løyperekord i 2017. Kan noen utfordre hans 5:29:59 i år? (Foto: Thomas Øderud)